The Infiltrator

The Infiltrator

Bryan Cranston dompelt zich terug onder in de drugswereld, maar deze keer staat hij aan de andere kant van de wet. Hoe dat vergaat zie je in deze nieuwe film van regisseur Brad Furman.

 

Deze misdaadthriller gesetteld in de jaren 80 van Florida gebruikt de biografie van Robert Mazur als leidraad. Die laatste was een undercoveragent die infiltreerde in het financiŽle departement van het drugskartel van Pablo Escobar. Dit detectivewerk heeft destijds geleid tot veel belangrijke arrestaties binnen het drugsmilieu.

In deze film kruipt niemand minder dan Bryan Cranston in de rol van Bob Muzella, het alias dat Robert Mazur gebruikte om het kartel te infiltreren. Muzella is een flamboyante zakenman die een netwerk van criminele connecties opbouwt, gaande van de kleinste garnaal tot de voornaamste broodheren binnen het kartel en binnen het bankwezen. Om dit te bewerkstelligen creŽert hij een nauw opgezet mechanisme om het geld van de drugsbarons mooi wit te wassen, en op die manier het goedkeuren van belangrijke criminelen te verwerven. Tijdens dit proces neemt hij al zijn gesprekken op en dat brengt hem vanzelfsprekend in enkele netelige en spannende situaties.Wie de biografie van Robert Mazur erbij neemt weet eigenlijk al hoe de film afloopt, en dat steekt de film niet echt onder stoelen of banken. Terwijl de film opbouwt tot een ultieme valstrik om de criminelen op te rollen, wordt er dan ook dieper ingegaan op de tol van het undercoverwerk op het gewone leven van Mazur, en de dreiging die ontstaat wanneer Muzella sympathie opbouwt voor de criminelen die hij achter de tralies tracht te steken. Want Muzella, die zie je soms echt zichtbaar genieten van zijn excessieve levensstijl.

Is het allemaal positief in deze film? Niet echt, want door een overdaad aan personages en snel veranderende situaties, wordt het erg moeilijk om ook zelf sympathie te krijgen voor al die kleurrijke figuren. Bob Muzella krijgt nooit echt een evenwaardige antagonist. In de plaats daarvan ontmoet je de ene na de andere crimineel die elk een kleine rol vervult in het drugsnetwerk, maar dus ook een kleine rol in deze film. Bovendien gaat het vaak op en af met de spanning, waardoor je niet altijd even aandachtig zal volgen. Deze thriller zal daarom niet blijven hangen bij het gros van de kijkers, maar, Bryan Cranston, die toont ons nogmaals waarom hij op de grote deur van Hollywood klopt.Deze film is voor jou als:
  • Bryan Cranston ťťn van je favoriete acteurs is
  • Je graag een biografisch verhaal bekijkt

Deze film is niet voor jou als:
  • Je een spannende triller van begin tot einde verwacht

Steun playstationclan.be