[Gamescom 2016] Vampyr

[Gamescom 2016] Vampyr

Interview met een Vampyr...Wat is Vampyr en waarom wordt het zo geschreven?
Vampyr is een actie-RPG die zich afspeelt in London in 1918, net na het einde van de eerste Wereldoorlog. Door de oorlog wordt de stad geteisterd door de Spaanse griep. Je komt dus terecht in een grimmige stad waar de bevolking probeert te herstellen van de oorlog terwijl er dagelijks mensen sterven aan de Spaanse griep.

De schrijfwijze van Vampyr heeft twee betekenissen. Als eerste is het een eerbetoon aan de eerst ontdekte schrijfwijze van het woord Vampyr. Het spel gaat ook terug naar de originele gotische vampier, denk hierbij aan Dracula en niet aan Twilight. Daarnaast verwijst de letter Y naar de keuzes die je kan maken in het spel. De keuzes die je maakt spelen een belangrijke rol op de verdere verloop van het spel. Vampyr heeft ook meerdere eindes.

Wie is het hoofdpersonage? En hoe is hij een vampier geworden?
De hoofdrolspeler van het spel is Dokter Jonathan E. Reid. Hoe hij een vampier geworden is, kan ik niet vertellen dat zal je zelf moeten ontdekken. Wat ik wel kan zeggen, is dat hij nog steeds een dokter is en het moeilijk heeft om zijn bloedlust te onderdrukken. Hij wil geen vampier zijn die willekeurige slachtoffers maakt. Hij zal eerder zijn slachtoffer zorgvuldig bestuderen en aan de hand van de verzamelde informatie de juiste keuzes maken. Die keuze worden natuurlijk bepaald door de speler zelf.

Het spel is deels open wereld, met verschillende districten. Speel je deze vrij of zijn ze vanaf het begin bereikbaar?
De stad is verdeeld in districten, net zoals Londen ook verdeeld is in districten/gemeenschappen. Er zijn geen laadtijden tussen de districten, je kan naadloos van de ene naar de andere gaan. Sommige zones zal je echter pas kunnen bereiken als je een bepaald punt in het verhaal bereikt of omdat je personage nog niet krachtig genoeg is.

Wat is de disease meter in een ditrict?
Dit draait vooral rond de stabiliteit van een district, het meet niet enkel het aantal zieke mensen. Hoe meer mensen je doodt in een district hoe slechter dat is voor een district. Iedereen heeft een rol en door de oorlog heerst al enige instabiliteit. Door teveel mensen uit te schakelen kan een district volledig ten onder gaan. Om dit in de gaten te houden, is er de disease meter.  

Hoe lang duurt een typische playthrough?
Om het hoofdverhaal te spelen moet je rekenen op 15-20 uur gameplay, daarnaast zijn er nog zijmissies waarbij je de bevolking beter kan leren kennen en helpen. Deze missies zullen je ook helpen om bepaalde beslissingen te nemen.  

Is er een behandeling tegen de Spaanse griep?
Als dokter zal je de zieke mensen zoveel mogelijk willen helpen. Of er een behandeling is, is iets dat je zelf zal moeten ontdekken.

Hoeveel eindes heeft het spel? Is er een groot verschil tussen de eindes? En hoe kan de speler deze beïnvloeden?
Het einde wordt voornamelijk beïnvloedt door de acties en de beslissingen die speler gedurende het spel neemt. Een gelukkig einde is er niet voor een vampier, hij zal altijd eindigen in de hel. Hoe erg dat einde is, wordt bepaalt door het aantal onschuldige mensen dat je gedood hebt. Er is echter wel één apart einde voor spelers die het einde bereiken zonder één mens te doden.  

Wanneer is het spel beschikbaar en op welke platformen?
Vampyr zal beschikbaar zijn op PlayStation 4, Xbox One en PC ergens in 2017.

Vampyr

Vampyr
Release
di 05 jun, 2018
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Focus Home Interactive
Ontwikkelaar
Dontnod

Steun playstationclan.be