Forest Grove

Mysteriegames weten altijd onze aandacht te trekken, maar weet Forest Grove ook de beste Hercule Poirot uit ons boven te halen? Wij gingen met plezier op inspectie.De geteste versie is de PS5-versie.

Verhaal


In de krant krijgen we te lezen dat Zooey Kunstmatigaard, erfgename van een steenrijke familie, vermist is. Forest Grove, dat zich afspeelt in de jaren 2070, introduceert een cliché mysterie waar jij alles mag gaan uitpluizen. Deze walking simulator-achtige titel introduceert echter enkele nieuwigheden (eigen aan de toekomst) waardoor je het volledige huis van de Kunstmatigaards kan onderzoeken om te weten te komen wie de dader is en de game in een aantal uurtjes uit te spelen.Gameplay


Het gigantische huis van de Kunstmatigaards krijg je virtueel ter beschikking en zal per kamer meerdere aanwijzingen bevatten die je, na verloop van tijd, aan elkaar zal kunnen linken via je super gesofisticeerde tablet. Via je vergrootglas zal het ook noodzakelijk zijn op voorwerpen in te zoomen en notities bij te houden. Manoeuvreren doorheen het huis kan via fast travel en zal vooral in het begin van de game nogal overweldigend overkomen. Het aantal aanwijzingen om te onderzoeken is gigantisch en de game zal je amper de nodige informatie doorspelen.

Forest Grove is dan ook niet weggelegd voor de doorsnee gamer, maar eerder voor iedereen die doorheen de knullige besturing kan kijken en alle audiofragmenten, krantenknipsels en meer met plezier zal uitpluizen. De vele personages (en mogelijke dader) die aan bod komen, zal je tevens voor meerdere misdaden kunnen arresteren, wat voor extra diepgang zorgt. De game kan je in een aantal uurtjes uitspelen, maar zal je diepste concentratie en aandacht vergen, wat niet altijd even gemakkelijk zal zijn door de vele ruwe kantjes.Graphics & Sound


Forest Grove schrikt af en niet alleen door slordigheden in het design, menu en besturing, maar vooral op grafisch en audiovisueel vlak. De gezichten zien er niet uit en zijn letterlijk om van te huilen. Bijna alsof alles via AI werd gegenereerd, inclusief de stemmen in de game. Zonde.

Conclusie


Puristen zullen het verhaal van Forest Grove zeker kunnen smaken, maar de titel mist heel wat afwerking om voldoende aantrekkelijk te zijn.

Pluspunten


  • Diepgang
  • Verhaal


Minpunten


  • Ziet er lelijk uit
  • Audiovisueel enorm pover
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
5/10
Geluid
5/10
Duur
6/10

Forest Grove

Release
wo 09 nov, 2022
Genre
Horror
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Blowfish Studios
Ontwikkelaar
Miga Games

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
5/10
Geluid
5/10
Duur
6/10