Medical Mysteries - New York Emergency Room

Medical Mysteries - New York Emergency Room

Zal jij er in slagen om jouw patiŽnt de nacht te laten overleven? Test je medische kennis in Medical Mysteries - New York Emergency Room!

 

Doel van het spel


Ervoor zorgen dat je patiŽnt de nacht overleeft.

Setup


Je kiest welke patiŽnt je zal behandelen. Je neemt de desbetreffende envelop en neemt alle inhoud eruit, behalve de epiloog. Daarnaast heb je ook nog de inhoud nodig van de algemene envelop: het codeboekje en de vijf informatieblaadjes waar meer informatie op staat wat betreft medicijnen, ingrepen, procedures en dergelijke meer.

Spelverloop


Elke patiŽnt heeft een intakegesprek en een elektronisch patiŽnten dossier. Hier kan je een beeld vormen van de patiŽnt en de huidige toestand. Daarna neem je verhaalkaart 1 en statuskaart 1 - dit staat ook vermeld op het intakegesprek - en dan kan je aan de slag! Op deze kaarten staan verschillende medicatie, procedures, vragen die je kan stellen en dergelijke meer. Als je iets doet (vraag stelt, medicatie geeft...) staat er steeds een code naast. Je zoekt dan de code op in het codeboekje en wat het effect is. Hopelijk voelt die patiŽnt zich snel beter, maar let op, geef je een medicijn waar hij allergisch aan is, zou het spel wel snel afgelopen kunnen zijn! Je mag drie acties doen in een tijdspanne van twee uur, daarna komt er een statusupdate, en op acht uur tijd moet je hem uit de gevarenzone geloodst hebben.

De spanning stopt wanneer je de verhaalkaart mag nemen die vermeld dat de patiŽnt de nacht heeft overleefd. Heb je nog acties over, dan kan je eventueel nog meer onderzoeken laten uitvoeren, of meer medicatie laten innemen. Wanneer je klaar bent met het behandelen van de patiŽnt, moet je het eindverslag invullen. Daarna moet je de epiloog erbij nemen en lees je tot in detail hoe alles in elkaar zit met de patiŽnt. Je scoort punten, of minpunten, voor de verschillende acties die je al dan niet hebt uitgevoerd. Hoe hoger de score, hoe beter je het er van af hebt gebracht.Materialen


De materialen bestaan uit stevige verhaal- en statuskaarten, en voor de rest allemaal papieren elementen. Het enige waar je op moet schrijven is het patiŽntenformulier, maar die kan je ook downloaden en afdrukken vanop de website van het spel.

Conclusie


Hoewel er geen tijd aan verbonden is, zoals de klassieke escape rooms, is de spanning toch te snijden in onze emergency room. Alle acties hebben een gevolg, en je hebt er maar drie per twee uur. Je moet er dan voor zorgen dat je je acties zo goed mogelijk optimaliseert en geen verloren actie doet, of erger, eentje dat contraproductief is. Daarom heb je de vijf informatieblaadjes nodig: hier staan de eventuele bijwerkingen van medicijnen, of de nadelen van een ingreep. Je geeft bijvoorbeeld een hartpatiŽnt beter geen specifiek medicijn, maar kiest dan eerder voor een ander. Dit zijn de keuzes die je doorgaans moet maken, zeker bij de patiŽnten van gemiddelde moeilijkheidsgraad en zeker die van de moeilijkste. Er is ook een tutorial aanwezig die ervoor zorgt dat je er gaandeweg ingeloodst wordt. Deze medical mysteries mag er zeker zijn en geeft je een nieuwe ervaring waar het zoeken naar de juiste oplossing cruciaal is.

Overzicht


Speelduur 30-45 minuten
Aantal Spelers1-4
MoeilijkheidsgraadAfhankelijk van de patiŽnt
Voor wie?Op de doos staat +14, eerder vanwege de inhoud dan de gameplay


Wij danken Identity Games voor het ontvangen van een reviewexemplaar.

Steun playstationclan.be