Sagaland: Time to Wish

Sagaland: Time to Wish

Sagaland: Time to Wish is een pocketspel waar je de verstopte figuren zo snel mogelijk naar het kasteel moet brengen!

 

Doel van het spel


De meeste kaarten verzamelen. Deze verzamel je door goed te onthouden welk personage onder welk boompje zit en dit aan te geven eens je pion op de juiste locatie is.

Setup


Voor het eerste spel duw je de ronde fiches, met de afbeelding naar buiten, onder de boompjes. Deze kan je er nu niet meer uithalen.
We maken het spelbord klaar door de verschillende puzzelstukken in elkaar te doen en leggen het spelbord in het midden van de tafel. Daarna zetten we de boompjes zonder er naar te kijken op de boomvelden op het speelbord. Iedere speler kiest een pion en zet deze op de start. De kaarten worden geschud en gedekt op een stapel naast het speelbord gelegd.

Spelverloop


De jongste speler mag beginnen. De bovenste kaart van de trekstapel wordt omgedraaid, deze figuur moet nu gevonden worden - onder het boompje. De actieve speler gooit beide dobbelstenen en verplaatst zijn pion. Je mag kiezen om beide dobbelstenen op te tellen of om ze elk apart te gebruiken. Je mag kiezen of je deze vooruit of achteruit zet. Je mag dus de ene dobbelsteen gebruiken om in de ene richting te gaan, en de andere dobbelsteen om eventueel op je stappen terug te keren. Dit kan handig zijn als je een bepaalde positie zou voorbijwandelen. Als je pion op een veld stopt waar al iemand staat, dan moet je tegenspeler terug naar start!

Wanneer je pion op een veld komt waar een boompje staat mag jij en alleen jij kijken wie onder het boompje verstopt zit. Je moet dus goed onthouden wie je gezien hebt. Deze actie is dan ook direct het einde van je beurt.
Als je weet waar de figuur die gezocht wordt zich bevindt, dan kan je naar het kasteel racen. Je moet exact het aantal ogen hebben om het kasteel te bereiken. Je mag er wel voor kiezen om de tweede dobbelsteen niet te laten meetellen.
Bij het kasteel zijn er twee mogelijkheden:
  • Je weet het boompje aan te duiden die gezocht wordt: je krijgt de kaart als beloning. Een nieuwe kaart wordt omgedraaid. Je pion wordt naar het veld met een ster verplaatst.
  • Er was geen match: je zet het boompje terug op zijn plaats en zet jouw pion terug op het startveld.

Als je met de twee dobbelstenen één gooit, dan mag je één van de volgende acties kiezen:
  • Twee boompjes van plaats omwisselen;
  • Naar een willekeurig boomveld gaan en onder het boompje kijken;
  • De stapel met kaarten schudden en een nieuwe kaart omdraaien.

Het spel eindigt als alle kaarten geraden zijn. De speler met de meeste kaarten wint. Bij een gelijkstand zijn er meerdere winnaars!Materialen


Het spel komt in een handig zakformaat en kan dus overal meegenomen worden. De componenten zijn allen mooi weergegeven met de artwork van de film Wish. De elementen zijn van plastic of karton. De kaarten met afgebeelde figuren zijn aan de dunne kant en hadden wat ons betreft wat steviger gemogen.

Conclusie


Sagaland: Time to Wish is een leuk spelletje voor de jongsten dat je overal kan meenemen. Het spel is geheel in de stijl van de Disney film Wish. Het is niet moeilijk en combineert ganzenbord met memory wat het een leuk spel voor kinderen maakt om eventueel samen met de (groot)ouders te spelen.

Overzicht


Speelduur Ongeveer een half uurtje
Aantal Spelers2-4 spelers
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Voor wie?Vanaf 6 jaar


Wij danken Ravensburger voor het ontvangen van een reviewexemplaar.

Steun playstationclan.be