Review: Plantronics RIG 400 Pro en RIG 500 Pro

Review: Plantronics RIG 400 Pro en RIG 500 Pro

Op Gamescom kregen we al een preview van de nieuwe Plantronics headsets. We kregen nu ook de gelegenheid om er twee effectief te testen. Onze mening van de Plantronics RIG 400 Pro en 500 Pro lees je hier.Lichte headsets met uitstekend surround sound


Meer dan een week heb ik de Plantronics RIG 400 Pro en RIG 500 Pro getest zowel voor gaming als voor luisteren naar muziek op mijn PC. Ik zit minstens acht uur per dag achter mijn PC om te werken en ik luister meestal naar muziek. Een goede headset op vlak van geluidskwaliteit en draagcomfort is voor mij dus heel belangrijk! Beide aspecten zitten goed bij deze twee headsets. Het geluid is zuiver en dynamisch voor zowel hoge als lage tonen, maar lekt een beetje uit je hoofdtelefoon. Mensen rondom je zullen dus kunnen meegenieten van je muziek of gameaudio.

Veel verschil is er niet tussen beide headsets. De 500 Pro heeft grotere oorkleppen waardoor de headset op je hoofd steunt en niet op je oren. Voor langere sessies is deze dus aangenamer om te dragen. De 400 Pro wordt echter uitgerust met dikke kussens die het meeste van de spanning wegnemen waardoor het comfort bij beide headsets wel goed zit. De kussens zijn gemaakt van luchtdoorlatende stof en leder aan de zijkanten. Dit zorgt ervoor dat de oorkussens niet je hoofd en oren gaan opwarmen, wat vaak voorvalt bij volledig lederen of pluizige, stoffen kussens.

De microfoon was bij beide headsets goed. Mijn stem kwam duidelijk over in de chat en kon makkelijk uitgezet worden met een schuifknop op de 400 Pro of door de microfoon simpelweg naar boven te zetten op de 500 Pro.

Wat moet dat kosten en waar kan ik er eentje kopen?


Op het moment van schrijven kon ik enkel de Plantronics RIG 500 Pro vinden bij bol.com voor de faire prijs van 79.99 euro. De RIG 400 Pro kost 59.99 euro, en kon ik voorlopig enkel terugvinden op mediamarkt.be.Verdict


De Plantronics RIG 400 Pro en Plantronics RIG 500 Pro zijn de ideale headsets voor wie op zoek is naar iets betaalbaar, met uitstekende geluidskwaliteit. Beide headsets zijn licht en kan je comfortabel dragen gedurende langere gaming sessies. Het grootste verschil is de grootte van de oorkussens. Als je het kan verdragen dat deze op je oren rusten, ga dan voor de RIG 400 Pro. Heb je liever dat de kussens op je hoofd steunen? Dan is de RIG 500 Pro degene die je zoekt.

Steun playstationclan.be