Plantronics heeft opnieuw enkele headsets uitgebracht. Wij zetten ze alvast op een rijtje!

Plantronics heeft opnieuw enkele headsets uitgebracht. Wij zetten ze alvast op een rijtje!

Plantronics is terug op de afspraak en introduceert drie nieuwe headsets voor het eindejaar. Wij hebben de RIG 100HS, 400HS en 800HS mogen testen.RIG 100HS


De RIG 100HS is een atypische headset. Het wordt opgebouwd uit het RIG-gedeelte, wat min of meer neer komt op het skelet van deze headset, en slechts één oorklep. Dat laatste bestaat ook uit een open gedeelte, zodat je nog vrij veel voeling hebt met je omgeving, en een stoffen gedeelte dat contact maakt met je oor. Handig wanneer je nog andere verplichtingen hebt tijdens het gamen. Deze headset heeft ook een microfoon die een draaiingshoek heeft groter dan 180°. Op die manier kan je de hoofdtelefoon zowel links als rechts plaatsen. Het volume van deze headset kan je aanpassen door middel van een handig schuifbalkje. Hieraan zit trouwens ook een mute-knop waarmee je de microfoon handig kan uitschakelen. De headset koppel je trouwens aan je controller, niet alleen voor het geluid, maar ook voor de voeding.Aanvankelijk stond ik vrij sceptisch tegenover deze headset, vooral omdat deze geen volledige immersie biedt tijdens het gamen. Toch is zowel het geluid van zowel de game als de chat zeer zuiver, en ben je zelf ook goed verstaanbaar. Het lijkt ook vrij onhandig om op te zetten maar is dat zeker niet. Na plaatsing, en enkele minuten spelen, merk je zelfs de headset niet meer.

Deze headset is:
  • een goedkope oplossing  - ong. 35 euro bij bol.com - voor iemand die weinig online gamet.
  • voor iemand die de voeling met de omgeving niet wil verliezen.
  • niet voor gamers die ondergedompeld willen worden in hun game.

RIG 400HS


De RIG 400HS heeft twee gesloten oorkleppen, een hoofdband zodat de headset niet rust met plastic op je hoofd, en biedt een goede isolatie. Op die manier is de immersie in de game zeer goed. Deze headset heeft ook een microfoon die je kan ontkoppelen. Je moet wel opletten dat je de snoer correct in de jack-opening stopt, want het kan lijken alsof die er goed in zit, terwijl je er nog 90° aan moet draaien. De chat en het geluid is zeer zuiver en biedt een degelijk stereogeluid. Ook hier kan je het volume aanpassen door middel van een handig schuifbalkje. Hieraan zit ook een mute-knop waarmee je de microfoon handig kan uitschakelen. Op dezelfde wijze als de 100HS moet je deze headset ook aansluiten aan je controller.Deze headset is:
  • een goedkope oplossing – ong. 45 euro bij bol.com - voor iemand die start met online gamen of die occasioneel  met vrienden speelt.
  • voor mensen die ondergedompeld willen worden in hun game.
  • niet voor gamers die echt veel online gamen.

RIG 800HS


De RIG 800HS is dit jaar het neusje van de zalm bij Plantronics. De headset is gemaakt van hoogwaardig stoffen en lederen materiaal, met gesloten oorkleppen - die het achtergrondgeluid zeer goed isoleren - en inklapbare microfoon. Daarnaast is er ook nog een zachte hoofdband die ervoor zorgt dat de headset aangenaam op je hoofd rust.Bovendien heeft deze headset twee draaiknoppen om het volume manueel te regelen: eentje voor het geluid in het algemeen, en eentje voor de balans chat/gamegeluid. Jouw PlayStation 4 herkent trouwens de RIG 800HS wanneer je hem inplugt. Hierbij maken we wel de notie dat er twee manieren zijn om de headset aan te koppelen. Eentje voor de standaard PS4, en eentje voor de slim. De PRO wordt hier niet vermeld, maar uit ondervinding weten we dat we de set-up van de PS4 slim moeten gebruiken. Het verschil zit hem namelijk in het gebruik van het meegeleverde kabeltje. Bij de standaard PS4 hebben we dit nodig, bij de andere is de aansluiting op USB voldoende.

Deze headset biedt, wanneer volledig opgeladen, 24 uur speelplezier! Inderdaad, deze 800HS is draadloos! Op het scherm wordt wel niet weergegeven hoeveel stroom je nog over hebt, maar dit wordt handig vermeld wanneer je de hoofdtelefoon inschakelt. 'Battery high' zijn de woorden die we moeten horen! Onderaan de linkeroorklep is er ook nog een knopje waarmee je uit vier voorgedefinieerde instellingen kan kiezen. Liever bass of liever de focus op stemgeluid? Aan jou de keuze!

Deze headset is:
  • voor iemand die online en offline met een headset speelt.
  • voor mensen die ondergedompeld willen worden in hun game.
  • niet de goedkoopste - ong. 150 euro bij bol.com.

Steun playstationclan.be