Review: Nacon Revolution Pro Controller

Review: Nacon Revolution Pro Controller

Altijd al een voordeel willen halen tijdens het online gamen? Wil je de beste zijn in Call of Duty of Battlefield, of heb je het eerder voor Street Fighter of Mortal Kombat? Dan is deze Nacon Revolution Pro controller misschien iets voor jou.

 

Uitzicht


Het eerste wat opvalt aan deze controller, specifiek gemaakt voor de PS4, is de omvang. Deze is ongeveer twee centimeter groter dan de standaard DS4. Deze controller kent een lay-out zoals die van concurrent Microsoft. Daar waar je normaal gezien de richtingstoetsen verwacht, ligt nu een knuppel, en omgekeerd. Bovendien bestaat de richtingsknop uit acht verschillende richtingen. Onderaan waar normaal gezien je middenvinger en ringvinger zich bevinden, zijn er ook twee knopjes die je ofwel naar boven, of naar beneden kan duwen. Ook zijn er enkele openingen in de handvaten waar je ervoor kan kiezen om één of meerdere van de bijgeleverde gewichtjes te plaatsen. De achterste schouderknoppen zijn zeer analoog aan de standaard DS4, de voorste zijn ietwat groter, maar ook iets stroever. Verder ligt deze aangenaam in de hand door de afwerking en het gebruikte materiaal.

Een heikel punt waar vele gamers over zullen struikelen is de manier hoe de lag-input geminimaliseerd wordt. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een drie meter lange gevlochten kabel, die je wel na het gamen opnieuw netjes kan samenbinden door de voorziene velcrostrip.Instellingen


Waarmee deze controller zich duidelijk van de anderen onderscheidt is de mogelijkheid tot gebruik van vier in te stellen profielen. Deze stel je in met behulp van de app die je moet downloaden en installeren via de officiële website.

Hier kan je dan echt alles instellen waar je maar aan kan denken. Je kan een ‘dead zone’ instellen voor zowel je knuppels als je triggers, zodat ze in dit gebied niet zullen reageren. Onder de vier extra toetsen die zich onder je middenvinger bevinden Onder de vier extra toetsen die zich onder je middenvinger bevinden kan je de standaardtoetsen instellen, zoals de commando's die je doorgaans onder het cirkeltje, vierkantje, kruisje en driehoekje verwacht. Op die manier kan je bijvoorbeeld herladen zonder je duim van de knuppel te moeten halen. Daarnaast kan je er ook voor opteren om een reeks bewegingen en/of toetsen in te stellen op diezelfde extra schoudertoetsen. Zo kan je op handige wijze vlotjes een combo uit je mouwen schudden bij je favoriete brawler.

Bij het spelen met shooters is het handig om het herladen of wisselen van wapens onder twee van deze knoppen te zetten. Het is zelfs handig om een paar van de schoudertoetsen bij de andere twee te plaatsen. Op die manier moet je je handen niet verplaatsen tijdens het gamen en gaat het een pak vloeiender.

Het is wel even zoeken in de software hoe je, hetzij met een gewone functie, hetzij met een macro, deze extra knoppen kan instellen. Maar met een beetje trail and error vind je al snel de oplossing. Toch had dit wat meer benadrukt mogen worden in de handleiding. Het is ook mogelijk om vier verschillende profielen te programmeren. Op die manier kan je vlot schakelen tussen je brawler- en shootersetting. Of in extremis kan je ook een apart profiel voor vier personages aanmaken in een vechtgame. Schakelen gaat zeer vlot door middel van een knopje dat zich in het midden aan de achterkant van je controller bevindt.
Naast het gebruik van de extra toetsen en in te stellen gewichten is er natuurlijk nog een hardware-onderdeel dat wij als gamers veel gebruiken, namelijk de headset. Bij het verbinden van mijn headset, de RIG 500 HS, had ik wel het geluid, maar werkte de microfoon niet. Dit is uiteraard een minpuntje van de headset. Ook bij het verbinden met mijn capture device (Live Gamer Portable 2) waren er problemen bij het opnemen van de partychat. Dat leverde een oorverdovend gepiep, wat sommigen beschreven als ‘een schrijnwerkerij’. Hopelijk zullen deze werkpuntjes verholpen worden met de volgende Firmware update.

Conclusie


Deze Revolution Pro maakt het gamen op zich een pak handiger, al zijn er op zich wel enkele bedenkingen. Het gebruik van een headset – die gebruik maakt van een jack – werkt maar half. Naar de reden waarom er niet gekozen is om te vertrekken vanuit de standaard DS4 lay-out, waardoor de controller nu eigenlijk meer lijkt op die van de XBOX, kunnen we enkel raden. De gamers onder ons die zich eerder richten op één specifieke game halen hier wel hun voordeel uit, gezien gewenning toch een grote factor is met het gebruik van nieuwe hardware. Daardoor is het ook aangeraden, eens je met deze controller begint te gamen, dat je de conventionele controller volledig links laat liggen. Gamers die dat volgend niveau willen bereiken kunnen een aankoop overwegen, al zullen zij een headset moeten aankopen die gebruik maakt van een USB verbinding, en geen punt maken van het gebruik met de kabel.

Steun playstationclan.be