Hardware review: Plantronics RIG 500HS

Hardware review: Plantronics RIG 500HS

Wij hebben de Plantronics RIG 500HS mogen reviewen, een headset speciaal ontworpen voor de PS4.

 

Groot was mijn verbazing bij het openen van de doos van deze headset. Wat ik vond waren de twee ‘oorkleppen’ en het ‘kader’ los van elkaar. Inderdaad, het eerste wat je moet doen is deze headset LEGO-gewijs  in elkaar puzzelen. De oorkleppen kan je op drie standen vasthechten. Met een simpele klik waren deze verbonden met het ‘ruwe’ skelet. De tweede en tegelijkertijd ook laatste stap was het bevestigen van de flexibele hoofdband in het frame. Hierdoor kreeg de headset een ietwat vreemd uiterlijk, maar het geluid en gebruiksgemak is uiteraard een pak belangrijker.

Het geluid is een zeer vol en helder stereogeluid. Deze headset is ideaal voor het spelen van actie/avontuur/third-person game. Bij het spelen van een tactische shooter schiet deze net tekort, gezien je geen notie hebt van boven en beneden. Het gebruik van je microfoon is ook zeer handig. Standaard kan je deze naar boven richten, dan staat hij automatisch in de mute stand. Het stemgeluid dat de anderen horen klinkt ietwat ‘verder’. De afstand van de microfoon kan je dan ook niet aanpassen, er zijn slechts twee standen: aan of uit.Het geluid van de omgeving wordt niet volledig geïsoleerd. Jij hoort het achtergrondgeluid nog, en je omgeving hoort ook je gamegeluid. Qua batterijduur hoef je je geen zorgen te maken, want deze headset sluit je ook aan op je controller. Hierdoor kan je weer eindeloos gamen, zonder de omgeving al te veel te storen. Al slorpt hij wel een groot deel van je batterijcontroller op, waardoor je deze dan weer meer moet opladen. Deze headset is qua prijs/kwaliteit (bij bol.com te koop voor € 54,99) één van de betere op de markt, vooral omwille van het zeer comfortabele gevoel van de hoofdband en de oorkussens.

De doordeweekse gamer heeft met deze headset zeker meer dan voldoende. Wie dol is op tactical shooters kiest beter iets met een surround geluid.

Steun playstationclan.be