PlayStation TV - Getest en Gekeurd

PlayStation TV - Getest en Gekeurd

We zijn met de Playstation TV aan de slag geweest, wat vinden wij er van?Donderdag 13 november waren wij uitgenodigd om een uiteenzetting te volgen van PlayStation TV en om het stukje hardware eigenhandig uit te proberen.

Bij de uiteenzetting werd de nadruk gelegd dat PlayStation steeds inovatieve manieren vindt om de gamer in alle omstandigheden verder te laten gamen. Een voorbeeld hiervan was de Remote-functie van de PSVita, nu komen ze eraan met PlayStation TV en in de toekomst zal PlayStation Now nog meer uitgewerkt worden. Na de korte uiteenzetting mochten we zelf met het hebbeding aan de slag.

 

Interface


In de ruimtes waren PS4's voorzien, verbonden aan een TV (uiteraard) en iets verder stond steeds de PlayStation TV, natuurlijk ook verbonden aan een andere TV. Het menu van de PlayStation TV is rechtstreeks overgenomen van de PSVita. De kenmerkende icoontjes in cirkelvorm zijn hier in overvloed aanwezig. Natuurlijk is de belangrijkste feature van het ding de verbinding maken met de PS4, en dit werd prompt uitgeprobeerd.

We hebben Driveclub gespeeld, Thomas was Alone en de Worms-game die je automatisch ontvangt bij aankoop van een PlayStation TV. Het belangrijkste voor ons was natuurlijk of de games aan grafische kwaliteit moeten inboeten en of er lag aanwezig was tijdens het spelen van de games. Het kwaliteitsverlies op grafisch vlak is zeer gering en van lag was geen sprake. Er moet natuurlijk bij gezegd worden dat de internetconnectie bij alle apparatuur verbonden was met een UTP-kabeltje. Na de voorstelling kregen we een apparaatje mee en hier werd PlayStation TV pas echt voor de leeuwen geworpen...Netwerk verbinding


We hebben de PlayStation TV getest via een WiFi verbinding. De PS4 was verbonden via een UTP kabel, terwijl de PlayStation TV draadloos verbinding maakt. Het spelen van games zoals Dead Nation, Mercenary Kings en meer games die grafisch sowieso het onderste uit de kan niet halen zijn zeer vlot speelbaar. Games zoals Sherlock Holmes, die grafisch iets sterker zijn, hebben ook geen enkel probleem met de connectie. Bij het spelen van Assassin's Creed: Unity zijn er wel enkele mankementen. Zo zal je soms last krijgen van lag en zal de omgeving niet bijster goed ingeladen worden. De PlayStation TV heeft wat tijd nodig om grafisch al het beeld te renderen. Er moet ook bij vermeld worden dat de test 's avonds minder goed ging, dan 's morgens. 's Morgens waren de problemen er nog steeds, maar zeer gering. Ook moet erbij vermeld worden dat PlayStation TV de resolutie van 1080p niet ondersteund, waardoor je het moet stellen met 720p (wat in mijn ogen nog altijd zeer goed is).PSVita games


De andere functie waar dit apparaatje met te koop liep, was het spelen van PSVita games op het grote scherm. Je kan de PSVita game kaartjes gebruiken, alsook de PSVita geheugen kaartjes. Hierdoor kan je door middel van een kaartje van 32GB ongeveer 20 games naar je beeldscherm pompen. Het is jammer dat je niet elke game zal kunnen spelen, zo was het spelen van Uncharted uitgesloten. We konden wel eens proberen met Dragon's Crown en Rayman. Het moet gezegd worden: grafisch waren deze games subliem. De kwaliteit van de PSVita wordt rechtstreeks op het grote scherm getoond en dit was om vingers van af te likken! Een volledige lijst van PSVita games die werken op PlayStation TV vind je hier.

Beperkingen


De PlayStation TV is een ideale extensie voor je PlayStation 4 of vervanger voor een PSVita. Maar als echt media device schiet het  tekort. Momenteel werkt Netflix niet op het toestel. Dit komt eraan, maar wanneer is nog niet bekend. Audio en video streaming naar de PlayStation TV is niet mogelijk. De enige online video en muziek streaming mogelijkheden beperken zich momenteel tot Music Unlimited en Youtube.

Daarnaast kan je maar met één PSN account inloggen op de PlayStation TV. Net als met de PSVita zijn de geheugenkaarten gekoppeld aan één PSN account. Wil je het toestel met meerdere accounts gebruiken, dan zal je verschillende geheugenkaarten moeten kopen. Je kan wel met twee spelers tegelijkertijd gebruik maken van de remote play functie. Zo kan je lokaal met maximum 2 spelers LittleBigPlanet 3 of PES2015 spelen via remote play.

Conclusie


De PlayStation TV doet wat hij beloofd had, zo kan je een verbinding maken met je PS4 en je games op een ander scherm streamen, en kan je PSVita games vanaf nu op het grote scherm spelen. Een UTP-kabel is aangeraden, maar is niet noodzakelijk. Je kan een draadloze verbinding maken, zelfs over een extender heen, maar als je (vooral) 's avonds speelt kan je, afhankelijk van welke game je speelt, last hebben van lag en kan het even duren vooraleer alle texturen ingeladen zijn.

Heb je een PS4 te weinig, speel je te weinig op je PSVita omwille van het kleine beeld of controls, of heb je gewoon een scherm te veel ergens, dan is dit de oplossing!


Steun playstationclan.be