Special: Playstation TV

Special: Playstation TV

Vandaag kunnen de Amerikanen aan de slag met de Playstation TV.Wat is een Playstation TV


Playstation TV is een klein apparaatje dat je gemakkelijk kan aansluiten via een HDMI op je televisie. Hiermee kun je PS Vita games spelen op je TV, data vanaf je Playstation 4 streamen, en via Playstation Now gebruikmaken van alle PS1, PS2  en PS3-games.

Onder de motorkap


De specificaties van Playstation TV zijn ongeveer hetzelfde als die van de Vita. Zo heeft het apparaat een quad-core Cortex-A9 processor, een PowerVR SGX543MP4-plus grafische kaart, en 1 GB werkgeheugen. Aan de zijkant zit een ingang waar Vita-games in kunnen, zodat je deze kan spelen op groot scherm. Dit was voorheen nog niet mogelijk, omdat er geen video-output op de Vita zit. Nu sluit je de PS TV aan via HDMI, en kan je genieten van alle exclusieve titels van de PS Vita.

De omvang van het apparaatje is 6,5 bij 10,5 centimeter, weegt ongeveer 110 gram, en verdwijnt daarom zo in je broekzak of onder je televisie. Ook zal er een USB 2.0-poort op zitten om je controller mee op te laden, krijgt hij dus een ingang voor zowel Vita-games als -opslagkaartjes, en kan er een internetkabel in worden geplugd. Vooralsnog wordt hij alleen in het zwart geleverd.

Data kan worden opgeslagen op dezelfde kaartjes als die van de Vita. Een gewone SD of MicroSD kan er helaas niet in, maar het zorgt er wel voor dat je al je gedownloade PSP- en Vita-games op het kaartje kan spelen via PlayStation TV.

Streaming


PS TV streamt ook data van je Playstation. Door middel van Remote Play staan die twee namelijk met elkaar in verbinding, waardoor het mogelijk is om je PS4 op afstand te bedienen. De Playstation Store is op deze manier dus beschikbaar, en zo kun je games, video’s, muziek, en de rest afspelen op een andere plek dan waar je PS4 staat, maar moet wel met dezelfde netwerkverbinding.

De nieuwe streamingservice van Sony, Playstation Now, is ook beschikbaar voor dit nieuwe apparaat. Hiermee kun je PS1, PS2 en PS3-games via een stream spelen. De ondersteuning van deze dienst maakt het dus mogelijk dat je drie platformen samenvoegt in een klein kastje, en dat scheelt een heleboel ruimte.

Controllers


Daarnaast ondersteunt de hardware controllers van de PS3 en  PS4, waarvan je er twee tegelijk kan aansluiten. De kwaliteit die je gewend bent, blijf je dus behouden wanneer je dit apparaat bedient.
Standaard wordt het apparaat niet geleverd met een controller, maar waarschijnlijk verschijnt er ook een versie waar er wel eentje bij zit.

Games


Mensen die Vitagames willen spelen, maar geen handheld hebben, kunnen nu de games spelen op een groot scherm en genieten van Tearaway, Uncharted: Golden Abyss en Killzone: Mercenary. Gamers die fan zijn van de  PS1-, PS2- en PS3-games kunnen terug genieten, zonder al deze apparaten te kopen. Via Playstation Now kun je namelijk alles streamen.

Staan jullie al te popelen om aan de slag te gaan met deze nieuwe hardware van Sony?

auteur: VaSaMiAn.

Steun playstationclan.be