Getest: RIG 300 PRO HS, RIG 500 PRO HC, RIG 800 PRO HS

Getest: RIG 300 PRO HS, RIG 500 PRO HC, RIG 800 PRO HS

In onze brievenbus mochten we onlangs drie headsets ontdekken, die we mochten testen. Lees hier onze bevindingen!

 

RIG 300 PRO HS


Deze headset verbind je met behulp van een jack aan je controller. Je krijgt met deze headset een leuk stereogeluid en een leuke microfoon die bevestigd is aan de headset. Deze is gemakkelijk in gebruik, want je kan hem omhoog- en neerklappen. Hij is ook subtiel, zodat je niet merkt dat hij aanwezig is. Het gebruikte materiaal is stof en zit rondom de oren. Hierdoor hoor je weinig van je omgeving. Met de handige schuifknop en de mute-knop voor de microfoon heb je ten allen tijde controle over het geluid. Een minpuntje bij deze headset is dat hij, zelfs op de breedste stand, spant bovenaan het hoofd. Dat materiaal is vrij stug en je zal hem meermaals moeten gebruiken om dit wat 'losser' te krijgen.

Deze headset is voor


De gamer die weinig geld wil geven aan een headset en het niet erg vind dat deze aan de controller hangt. De headset is ook voldoende voor de meeste games zoals brawlers of games waar het niet van belang is vanwaar de vijand of tegenstander komt.RIG 500 PRO HS


Deze headset is niet specifiek voor een platform ontworpen, maar we hebben hem getest met onze PS5. Ook deze headset moesten we met een jack verbinden met onze controller. Bij deze is de microfoon ook niet standaard bevestigd met de headset. Deze moet je inpluggen, opnieuw met een jack,  aan de microfoon en kan je verbuigen naar de stand die je zelf verkiest. Ook deze headset is voorzien van een schuifknop, maar niet van een muteknop. Nacon gaat ervan uit dat als je je microfoon wil uitschakelen, je deze uit trekt, of naar boven schuift. Het materiaal is al iets degelijker, een combinatie van nepleer en stof, en de spanning op de top van het hoofd is ook minder, bijna onbestaande.

Het is de bedoeling dat deze headset een dolby surround geluid biedt, maar tijdens het spelen moesten we toch ervaren dat dit een eerder verrijkt stereogeluid is. De lage tonen zitten zeker goed, maar we hebben eerder notie dat een vijand zich ergens, links of rechts, bevindt dan specifieker rechtsboven, of linksonder. Hoewel deze headset geprofileerd wordt als een echte gamingheadset en gebruikt wordt in e-sports, zou ik denken dat deze tekort schiet voor bijvoorbeeld een 'call of duty'-potje. Naar mijn mening zou de echte gamer een specifieker geluid willen, want met enkel 'links' of 'rechts' kom je er niet.

Deze headset is voor


De gamer die actief is op meerdere platformen. Met de jack en de lange kabel kan je je handig inpluggen in elke console of pc. Het geluid is kwalitatiever tegenover zijn PRO 300 broer, en biedt gamers die vooral genieten van een single player game relaas. Het prijskaartje van deze ligt wat hoger, maar het gebruikte materiaal is dan ook kwalitatiever en hij zit ook gewoonweg beter.RIG 800 PRO HS


Het neusje van de spreekwoordelijke zalm. Bij deze draadloze headset krijg je ook een heuse oplaadstand meegeleverd. De bijhorende USB stop je in deze stand, of je gebruikt de USB op een ander apparaat en gebruikt de stand enkel om op te laden. Wij besloten om de stand aan te sluiten op onze PS5 en de USB in de stand te stoppen. De microfoon zit vast aan de headset en is nogal 'lijvig'. We hadden misschien liever de subtiele stand gezien van bij de PRO 300, maar deze microfoon kan je wel nog manipeleren - je kan de afstand tot je mond nog aanpassen, eens die uitgeklikt is. Het gebruikte materiaal is nepleer en zit zalig rondom je oren, met een super noise-cancelling waardoor je omgeving volledig lijkt weg te vallen. Net zoals in de vorige 800-serie zal je het game- en chatgeluid afzonderlijk kunnen aanpassen door regelbare draaiknoppen die zich op de headset zelf bevinden. Je moet ook geen schrik hebben om een lange speelsessie te beginnen, want eens hij volledig opgeladen is, gaat de 800 PRO HS maar liefst 24 uur mee!

Het geluid is er eentje om 'u' tegen te zeggen. Je krijgt een volwaardig 3D-geluid, waardoor je de vijanden zeer specifiek hoort bewegen. Dit lijkt ons handig, niet alleen voor die Souls-games, maar ook om die first person shooters mee aan te vatten. Wil je echt een topheadset, dan is deze 800 PRO HS wat je zoekt.

Deze headset is voor


De gamer die er niet vies van is om die extra investering te maken, en die totale immersie wil in zijn games. Het geluid van je omgeving schakel je quasi volledig uit en je laat de game zijn ding doen. Deze is een must voor wie wil scoren in zijn online shooters, racegames, en kan zeker een hulpmiddel betekenen voor die aartsmoeilijke games.


Steun playstationclan.be