Borderlands: The Handsome Collection

Borderlands 2 en The Pre-Sequel hebben hun weg gevonden naar de next-gen console. Lees hier wat voor upgrades je kan verwachten.Verhaal


Voor wie de verhalen niet kent, hier een korte samenvatting...

Borderlands 2


We spreken een vijftal jaar later dan deel 1. De vault is open en een nieuwe vijand (Handsome Jack) steekt de kop op. Deze kerel heeft veel geld en heeft veel apparatuur ter zijn beschikking (lees robots en een ruimtestation dat je constant ziet in de hemel van Pandora). Deze kerel wil over lijken gaan om meer macht en geld te vergaren. Hier ga jij dan uiteindelijk een stokje voor steken.

Je wordt wakker in de sneeuw, onze goede (soms irritante) vriend Claptrap is je graf aan het graven en hier begint je avontuur. Claptrap merkt dat je nog leeft en bied je aan om naar Sanctuary te gaan. Sanctuary is de stad die geleid wordt door de rebellen die zich tegen Handsome Jack verzetten. Ondertussen word je lastiggevallen door een engel (?) die je af en toe advies geeft en zegt wat je moet doen. Let wel op, tijdens je reis naar Sanctuary kom je verschillende soorten vijanden (dierlijke en menselijke en nog andere) tegen. Onderweg maak je ook enkele vrienden, alhoewel bij allen er wel een schroefje los zit (letterlijk).

   

The Pre-Sequel


Het verhaal wordt gebracht als een flashback, verteld door Athena. Zij wordt ondervraagd door Lilith, Brick en Mordecai - na de feiten van Borderlands 2. De feiten die ze weergeeft zijn al van een tijdje geleden - tussen Borderlands en Borderlands 2.

Zij en drie andere Vault Hunters zijn onderweg naar het ruimtestation Helios. Onderweg worden ze aangevallen door Dahl's soldaten, die een vete hebben met Hyperion (het bedrijf waar jij nu voor werkt). Het ruimteschip, waarin jij je bevindt, stort neer op de maan van Pandora: Elpis. Hier kom je in contact met ene Jack, die zich als werknemer van Hyperion achteloos inzet voor de populatie van Elpis. De strijd die je aangaat is er één tegen kolonel Zarpedon, die even gek als machtig blijkt te zijn. Het is je doel om de gigantische laser in diens bezit te vernietigen en alsnog naar Helios te gaan.

Zoals je kan lezen is dit een typisch Borderlands-verhaal. Je ontmoet er verschillende figuren uit de vorige Borderlands-games en je speelt zelf als één van de hoofdfiguren uit de vorige delen. Zo kan je kiezen uit Athena, die we kennen uit de laatste DLC van de eerste game, alsook Nisha en Wilhelm, die we kennen uit het tweede deel. En dan hebben we nog Claptrap...
Verder ontmoet je nog vele kleurrijke figuren tijdens je reis. Verschillende, al dan niet gestoorde, NPC's die je op je weg helpen en vele missies aanbieden. Net zoals de vorige delen, eindigt deze game ook met een enorme cliffhanger...
Extra


Naast de twee hoofdverhalen, waar je al snel 20-25 uur (per game) mee zoet bent, krijg je nog de sh*tload van DLC erbij. Voor deel twee zijn dit 4 uitbreidingspakketten, nieuwe personages en nog enkele hebbedingetjes. Voor de Pre-Sequel krijg je de Claptrap-DLC en ook enkele nieuwe personages.

Gameplay


De gameplay is een soort RPS (Role Playing Shooter): je schiet, je volbrengt missies, je levelt en je krijgt je skill point dat je kan inzetten naargelang de klasse die je gekozen hebt.

De games bestaan uit hoofdmissies (20 chapters) en vele zijmissies. Wanneer je missies volbrengt kan je allerhande voorwerpen krijgen, maar ook geld en belangrijker experience points. Per level dat je stijgt kan je één punt inzetten in je skill tree die voor elk personage anders is.

Maar laten we de drie belangrijkste zaken uit de game niet vergeten: loot, loot and … more loot. Deze game zit propvol verschillende wapens, schilden, classmods, relics en zoveel meer dan je ooit kan denken. Wil je een wapen dat vuurkogels afschiet, no problem. Wil je granaten die vijanden naar zich toetrekt en een elektrische lading loslaat, du-uh die vind je toch overal. Deze game is super in je de keuze te laten om je eigen speelstijl te ontwikkelen, maar als je zin hebt om alles eens te resetten, geen probleem, dat kost je een paar miezerige dollars.

Begint de game je een beetje te ergeren of voel je je eenzaam? No problem: nodig enkele vrienden uit en je maakt met vier Pandora onveilig. Niet alleen is dit systeem erg toegankelijk, de game is voor dit systeem gemaakt.

Next-Gen Split Screen


Een vernieuwing ten opzichte van de vorige delen, is het feit dat je met deze game met z'n vieren in split screen kan spelen. Op onze playstation 3 kon dit 'slechts' met één andere vriend.

Grafisch & Geluid


Grafisch is deze game een pareltje. Geen hyperrealistische gezichten en texturen, maar comic-achtig. De texturen zijn iets harder getekend, waardoor de contouren van de gebouwen en personen iets donkerder zijn. Ten opzichte van de vorige generatie zijn de texturen iets meer uitgewerkt en moeten de omgevingen wat minder renderen.
Niet alleen de guns hebben een upgrade gekregen, maar ook het geluid. De soundtracks zijn goed gekozen, wat de personages in de games zeggen is zeer grappig en past perfect bij het geheel.

Conclusie


Deze twee instant klassiekers maken hun opmars naar de huidige generatie consoles. Heb je nog nooit één van deze twee gespeeld, dan is dit zeker het moment om eraan te beginnen. Heb je de game vroeger al gespeeld, dan kan je je vroegere personages inladen en eventueel met een nieuwe aan de slag gaan. Door de hoeveelheid beschikbare personages bezit deze verzameling games een zeer hoge replay value. Deze game is perfect voor een clan zoals de onze, want deze games speel je nooit alleen!

Pluspunten


  • Humor
  • Leuk verhaal
  • Grafisch zeer goed
  • Coöp die goed werkt
  • Lange gameduur


Minpunten


  • Soms laden de graphics traag in
  • Te weinig slots om loot mee te dragen


Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
10/10
Grafisch
9.5/10
Geluid
9/10
Duur
10/10

Borderlands: The Handsome Collection

Release
vr 27 mrt, 2015
Genre
First Person Shooter
Platform
ps4
Uitgever
2K
Ontwikkelaar
Gearbox Software

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
10/10
Grafisch
9.5/10
Geluid
9/10
Duur
10/10

Borderlands: The Handsome Collection kopen?