Immortals of Aveum

In de Everwar ontmoeten we onderdaan Jak, die tegen wil en dank gerekruteerd wordt in het leger van Lucium, dat strijdt tegen de Rasharnians. Zal Jak een verschil maken of niet?

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


Jak en Luna zijn twee straatratten die aan het hoofd staan van een dievenbende die bestaat uit kinderen. Het is altijd Luna's grote droom geweest om te strijden in de Everwar, gezien zij - en Jak - toch een bepaalde affiniteit vertonen met magie. Toch slaat op een dag het noodlot toe en sterft Luna door een Rasharniaanse aanval. Jak kan zijn woede niet beheersen en nadat hij zich - magisch - oplaadt, verliest hij het bewustzijn, en wordt hij wakker al zo goed als gerekruteerd in het leger van Lucium.

Jak ontdekt dat zijn magische vaardigheden sterk zijn en na jaren training wordt hij zelfs opgenomen in het clubje van de 'Immortals'. Nee, deze zijn niet onsterfelijk, maar behoren tot de meest elitaire strijders die Aveum (= het land waarin alles zich afspeelt) te bieden heeft. Jak zint nog steeds op wraak en is steevast besloten om zijn steentje bij te dragen om de Everwar te beëindigen.

Het verhaal van de game borrelt lekker verder met plotwendingen en her en der sta je toch wel even stil bij de keuzes die gemaakt worden door en voor Jak.Gameplay


De gameplay is in zijn kern een first person shooter met enkele RPG-elementen. De drie rudimentaire magische aanvallen kan je al snel vergelijken met het afvuren van een pistool, smg en shotgun, met de daarbij horende elementen - afstand tegenover schade. Je moet je dus een weg zien te knallen doorheen de vijandelijke troepen.

Bij het knallen daarvan zal je ook stijgen in level waardoor je een upgradepunt kan spenderen in één van de drie magische takken. Daarnaast zal je een schild vrijspelen, en een soort lasso waardoor je door de lucht kan slingeren. Alle aanvallen en vaardigheden zijn te linken aan één van de drie takken - of kleuren: groen, blauw en rood.

Jak zal doorheen zijn verhaal ook allerlei uitrusting vinden, of zal in staat zijn om deze zelf te vervaardigen. Eens je Jak hiermee uitrust zal je deze wapens nog van een upgrade kunnen voorzien. De uitrusting laat zich dan ook weer klassiek opsplitsen in common, uncommon en ga zo maar door.

Naast de actie is het soms tijd om de grijze massa aan het werk te zetten. De game zit vol van de omgevingspuzzels. Hoewel Immortals of Aveum eigenlijk een vrij lineair spel is, zal je dikwijls omgevingen bezoeken die je al gezien hebt. Wil je alles uit de game halen, dan is dit zelfs een must, want je hebt soms specifieke vaardigheden nodig, die je verder in het spel ontgrendelt, om de puzzels die je nu links moet laten liggen op te lossen. Deze bieden dan nieuwe uitdagingen met daarbij horende beloningen.Graphics & Sound


Op audiovisueel vlak kunnen we zeker niet klagen. We kunnen wel de maximumscores niet geven, gezien de gelaatsuitdrukkingen soms wat vreemd zijn en de mensen in de omgeving toch niet even goed afgewerkt zijn als de protagonisten. De omgevingen of provincies in Aveum bieden net voldoende variëteit om niet repetitief over te komen, de lipsync zit vrij goed, alsook het gamegeluid.

Conclusie


Immortals of Aveum gebruikt vele game-elementen die we al ergens anders hebben gezien en voegt die samen met een leuk verhaal in een leuke wereld. Het verhaal kabbelt lekker verder en de bazen bieden net genoeg uitdaging. Heb je zin in een bovennatuurlijke shooter? Dan kan je met deze game niet mis.

Pluspunten


  • Mooie samenvoeging van gekende gameplay
  • Verhaal heeft de nodige wendingen


Minpunten


  • Biedt in zijn kern niets nieuw
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
9/10
Duur
8/10

Immortals of Aveum

Release
do 20 jul, 2023
Genre
First Person Shooter
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Electronic Arts
Ontwikkelaar
Ascendant Studios

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
9/10
Duur
8/10