Riders Republic

Met Riders Republic zoekt Ubisoft het extreme in de sport op. Wij zochten uit hoe extreem Riders Republic daadwerkelijk is.De geteste versie is de PS5 versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Na een korte introductie waarin een paar basisprincipes worden uitgelegd, worden we losgelaten in de wereld van Riders Republic.

Riders Republic kan het beste omschreven worden als Steep meets SSX, waarbij het progressiesysteem is gekoppeld aan de activiteiten die je onderneemt en de sterren die je behaalt als quotering. De activiteiten variŽren van een race met de motor tot vliegen met een wingsuit of raket, en elke activiteit levert xp op. De xp zorgt ervoor dat je betere gear tot je beschikking krijgt. De sterren, waarbij je er minimaal 1 krijgt voor het voltooien van een event, zorgen dan weer voor de beschikbaarheid van nieuwe events in de discipline waarin je het event hebt voltooid. In een event kunnen extra sterren worden verdiend door bijvoorbeeld op een bepaalde moeilijkheidsgraad te winnen of met specifieke gear. Gear kan ook verdiend worden door diverse sponsorcontracten te voltooien. Deze sponsorcontracten leveren extra variatie. Dat is welkom, want helaas kunnen de events op de lange termijn een repeterend gevoel geven.Een fout die, naar mijn mening wordt gemaakt door gamers en waar ik zelf ook schuld aan kan bekennen, is in eerste instantie de toenadering naar Riders Republic. Omdat het om events gaat ben je al snel geneigd om te gaan voor die eerste plek, maar daar draait het juist niet om. Het gaat om die Steep meets SSX-sfeer die uitstekend wordt weergegeven in Riders Republic. Dat zie je ook aan de kleding die beschikbaar is voor je personage. Je moet namelijk niet gek opkijken als je iemand in een astronautenpak met een giraffenhoofd voorbij ziet komen.

Dan de wereld van Riders Republic. Wat een immens grote wereld heeft Riders Republic. Nee, het is een immens grote speeltuin! Als je namelijk geen zin hebt in events dan heb je de mogelijkheid tot free roam. Wat tijdens onze speelsessies is opgevallen, is dat je de wereld deelt met andere gamers waarbij wij geen enkele problemen, zoals lag of disconnectie van de server, hebben ondervonden (zelfs niet bij de Mass Races waarbij je met in totaal 64 spelers tegelijk strijdt om de eerste plek over drie bloedstollende races waarbij de diverse disciplines aan bod komen). Dit betekend wel dat je tijdens jouw event een andere gamer tegen kan komen die op dat moment jouw event doorkruist maar, dat heeft geen invloed omdat je er doorheen "ghost".

Mocht je even klaar zijn met de events en Mass Races, dan heb je ook nog de mogelijkheid om de aanwezige stunts te voltooien of op zoek te gaan naar ongeveer 500 collectibles.Graphics & Sound


Verder ziet de wereld van Riders Republic er schitterend uit. Je merkt tijdens het spelen gewoon duidelijk het verschil tussen de verschillende landschappen. Waar men ook in uitblinkt is het gevoel van snelheid. In Riders Republic is het mogelijk om naast third person ook in first person de wereld te beleven. De beleving hiervan is grafisch geweldig weergegeven.

Op het gebied van geluid hebben wij geen negatieve punten kunnen ontdekken. Het geluid komt overeen met de actie die op dat moment wordt uitgevoerd.

Conclusie


Riders Republic is een grote speeltuin waarbij Steep en SSX samenkomen. Vanwege de diverse disciplines is er altijd iets aanwezig waar je op dat moment zin in hebt. Het wisselen van discipline tijdens free roam gaat uitermate vlot en zorgt voor geen onnodig oponthoud. Het gevaar bestaat wel dat het repeterend kan overkomen, maar gezien de hoeveelheid collectibles en de free roam is er altijd iets wat je aandacht pakt en vasthoud.

Pluspunten


  • Steep meets SSX
  • Schitterende wereld waarin de diverse disciplines uitstekend tot hun recht komen


Minpunten


  • Gevaar tot repeterend gevoel is aanwezig
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
9.1/10
Gameplay
9.5/10
Grafisch
9.5/10
Geluid
8/10
Duur
9.5/10

Riders Republic

Release
di 25 feb, 2020
Genre
Sport
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft Annecy

Score

Verhaal
9.1/10
Gameplay
9.5/10
Grafisch
9.5/10
Geluid
8/10
Duur
9.5/10