Voice of Cards: The Isle Dragon Roars

Voice of Cards kan je het best vergelijken met een kaartspel dat gedigitaliseerd werd. Bleven we de digitale kaartjes schudden, of hebben we liever het echte werk? Dat lees je hier!

 

De geteste versie is de PS4 versie gespeeld op PS5.

Verhaal


Het gaat niet zo denderend in de wereld, er is namelijk een draak die het gewone volk teistert. Jij, als nobele onbekende die in het gezelschap verkeert van een monstertje, neemt de taak op jou om de draak een kopje kleiner te maken. De vraag is natuurlijk of je enige kans maakt, want er zijn leden van The Order of Light, sterke magirs en krijgers, die hetzelfde doel voor ogen hebben. Zal jouw lust op gouden munten overwinnen of niet?

Gedurende je tocht doorheen de verschillende dorpen en landschappen zal je nog andere metgezellen ontmoeten, die al dan niet graag met jou het avontuur aangaan. Het verhaal op zich ontplooit zich op een rustige manier, gesluierd in mysterie en bovendien met de nodige plotwendingen.Gameplay


Elk te betreden landschap, net zoals elk personage, vaardigheid en uitrusting worden voorgesteld door kaarten. Enkel wanneer je aan het ontdekken bent wordt dit stapeltje herleid tot een pion, die je party voorstelt. Behalve deze insteek, gedraagt deze game zich net zoals elke andere RPG. Jouw groep moet op zoek gaan naar bepaalde plaatsen, personen of items, en eens je deze vervuld of gevonden hebt, zal je nieuwe uitrusting krijgen, of een tip waar je verder kan zoeken naar de draak.

Naargelang je verder gaat en vijanden verslaat, zullen ook je statistieken en je vaardigheden een boost krijgen. Iets meer gezondheid of aanvalskracht, dat zit er allemaal in. Naast het exploreren, zal je ook gevechten aanvatten. Elk personage heeft unieke vaardigheden. Voor sommige, sterkere aanvallen, buffs of genezende eigenschappen zal je kristallen moeten inzetten - die je nadien ook kwijt bent. Je krijg per personage per beurt n kristal. Toch zullen de krachtigere versies van vaardigheden eerder drie tot vijf kristallen vereisen. Het komt er dus op aan de juiste vaardigheden te koppelen aan de verschillende personages, zodat je party complementair wordt. Je zal dan ook keuzes moeten maken en misschien kiezen voor die zwakkere aanval van personage A, zodat personage B je meer kan genezen, en dergelijke meer. De game zit vol met die beslissingen die je zal moeten nemen.Op zich zijn de gevechten niet ongelooflijk moeilijk. We hebben het zelden moeilijk gekregen, enkel bij sommige baasgevechten moesten we echt onze grijze massa activeren. Hierdoor komt het spel misschien wat te gemakkelijk over.

Graphics & Sound


Zoals gezegd is deze game de interpretatie van een kaartspel, dus op grafisch vlak moet je ook niet veel meer verwachten. Daarnaast word je steevast begeleid door een Oosters deuntje - la NIER - maar echt storend wordt dit nooit. Dit is een rustige game die je dan ook op een rustig tempo kan spelen.

Conclusie


Voice of Cards is goed uitgewerkt en biedt een leuk verhaal. Je speelt de game uit op een tiental uurtjes, maar dan heb je nog New Game + om je mee bezig te houden. Als je plezier kan hebben in een rustige game met een rustig tempo, dan is deze zeker iets voor jou.

Pluspunten


  • Straalt een bepaalde rust uit
  • Originele aanpak met kaarten en dobbelstenen


Minpunten


  • Niet voor de 'actie'-gamer
  • Gevechten zijn dikwijls te simpel
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

Voice of Cards: The Isle Dragon Roars

Release
ma 12 sep, 2022
Genre
RPG
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Square Enix
Ontwikkelaar
Square Enix

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
8/10