MotoGP 21

Met MotoGP 21 levert Milestone het vervolg in hun langlopende serie. Hebben wij met MotoGP 21 de meest realistische MotoGP racesimulatie tot dusver in handen?

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Zoals elke editie van deze serie kent ook MotoGP 21 de traditionele modi en kan er volop geracet worden in singleplayer of multiplayer. Om de stabiliteit van de multiplayer te testen hebben wij meer dan 25 races afgelegd, waarbij er tussen 3 en 16 spelers per race in de lobby zaten. Wat opvalt is dat de matchmaking vrij vlot gaat. Verder hebben wij tijdens al deze races geen last van enige lag ondervonden en waren alle spelers die wij tegenkwamen serieuze spelers waardoor er mooie gevechten op de baan waren.

   

De Career modus is de interessantste singleplayer. Je hebt de keuze om je carrière te starten in de Moto3, Moto2 of MotoGP. Uiteraard houden wij wel van een beetje uitdaging en zijn wij gestart in de Moto3. Belangrijk punt in het managementgedeelte is het vergaren van credits, R&D punten en reputatiepunten. Credits verdien je door de doelstelling van het team/sponsor te voltooien, en met deze inkomsten kan je beter personeel aan jouw team binden. R&D-punten verdien je door gevarieerde en uitdagende doelstellingen over een heel raceweekend te behalen. Met de R&D-punten heb je de mogelijkheid om je motor verder te upgraden. De reputatiepunten zijn dan weer van belang om voor het volgend seizoen een beter contract in de wacht te slepen in je huidige raceklasse of om de overstap te maken naar een andere raceklasse met zelfs de mogelijkheid om een eigen Junior Team op te zetten.

   

Aan circuits en rijders is geen gebrek in MotoGP 21. Zo zijn alle officiële circuits van seizoen 2021 aanwezig. Daarnaast zijn er ook 3 historische circuits (Laguna Seca, Donington en Brno) toegevoegd. Alle officiële Moto3, Moto2 en MotoGP rijders zijn toegevoegd met als aanvulling een ruime selectie aan historische rijders.

MotoGP 21 introduceert in het nieuwe deel nieuwe features zoals de long lap-penalty, het beheren van je remtemperatuur en het zelf opstaan na een valpartij. Features als het beheren van je remtemperatuur, benzineverbruik en bandenslijtage, laten zien dat je niet alleen naast de baan moet managen maar ook op de baan. Het zelf opstaan na een valpartij is niet helemaal goed uitgewerkt. Ja, het is ‘geweldig’ dat je na een valpartij op zoek moet naar je motor, maar helaas geldt deze nieuwe feature niet voor de AI. Bij een crash van de AI zal deze namelijk weer op de baan en op de motor spawnen.

Graphics & Sound


Milestone heeft de afgelopen jaren aangetoond dat men in staat is om zeer gedetailleerde motoren, in beeld en geluid, neer te zetten. In MotoGP 21 is dit niet anders. De motoren zien er strak uit en het gevoel van snelheid komt realistisch over. Hierdoor maak je met genoegen gebruik van de Photo modus. Helaas geven de circuits een lege en desolate indruk. Het menu kent een simpele maar overzichtelijke en gebruiksvriendelijke samenstelling.

   

Conclusie


Online is de game zeer stabiel. De Career modus geeft voldoende uitdaging om er urenlang mee zoet te zijn. Het toevoegen van nieuwe features juichen wij toe, waarbij er wel ruimte is voor enige verbetering. MotoGP 21 kent een ruim assortiment aan circuits, speelbare rijders en zeer gedetailleerde motoren. Om terug te komen op de vraagstelling in mijn intro te beantwoorden, Ja! Met MotoGP 21 hebben wij de meest realistische MotoGP racesimulatie tot nu toe in handen. Is deze game dan alleen bestemd voor de hardcore gamers? Nee, MotoGP 21 kent een uitgebreide tutorial zodat deze game ook speelbaar is voor de beginnende gamer.

Pluspunten


  • Gedetailleerde motoren
  • Career modi
  • Nieuwe features


Minpunten


  • Helaas zijn niet alle nieuwe features goed uitgewerkt
  • Circuits voelen wat leeg aan
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
7.3/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7.5/10
Duur
7.5/10

MotoGP 21

Release
do 22 apr, 2021
Genre
Race
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Milestone
Ontwikkelaar
Dorna Sports

Score

Verhaal
7.3/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7.5/10
Duur
7.5/10