Monster Energy Supercross - The Official Videogame 4

Inmiddels zijn we bij het vierde deel aangekomen van de Monster Energy Supercross-serie. Wij zochten uit of Monster Energy Supercross 4 voldoende energie geeft.

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


In Monster Energy Supercross 4 komen we de inmiddels bekende modi tegen. Zo kan je weer naar hartenlust in de Track Editior je eigen tracks maken en delen met de community, is er een multiplayer aanwezig en zijn er diverse singleplayer opties. De Track Editior en de multiplayer spreken inmiddels voor zich waardoor de focus in deze review zal liggen op de singleplayer.

In de singleplayer heb je weer de mogelijkheid om een officieel kampioenschap te rijden in één van de drie officiële kampioenschappen. Uiteraard is het ook mogelijk om een single race te rijden. De meeste tijd zal je spenderen in de nieuwe Career mode. De career is nu opgedeeld in drie stukken (Futures, Rookie en Pro), waarbij je na het behalen van de doelstelling de mogelijkheid hebt om naar het volgende onderdeel te gaan.

   

Zoals gebruikelijk begin je met een zwakke rijder. De stats van de rijder kan je opwaarderen door trainingen te voltooien en vooropgestelde doelstelling te hebben. Hierbij moet je denken aan een x-aantal kilometer rijden, een x-aantal tegenstanders inhalen en het winnen van een x-aantal kampioenschappen. Dit concept is leuk bedacht maar zorgt wel voor veel irritatie omdat je rijder de eerste races gewoon te zwak is om leuk mee te doen. De races kan je rijden met je eigen team of je kan ervoor kiezen om een onderhandeling aan te gaan met een officieel team om zo toch een beter motor tot je beschikking te krijgen.

Denk vooral niet te groot bij de “onderhandelingen”, je klikt gewoon op het team waar je graag naar toe wilt. Bij een reële benadering kan je snel de weg naar de top volgen. Verder bestaat er de kans dat je een blessure oploopt. Indien dit het geval is krijg je de keuze om een paar races over te slaan om van je blessure te herstellen. Heb je hier geen zin in? Dan heb je ook de mogelijkheid om de blessure “af te kopen” met de credits die je tijdens de races verdient.

   

Graphics & Sound


Monster Energy Supercross 4 draait om de motoren. Milestone heeft natuurlijk al de nodige ervaring in dit genre (zo is de MXGP-serie ook van hen) en dat is duidelijk te zien aan de details die men doorvoert in de motoren. Deze zien er werkelijk schitterend en gedetailleerd uit. Helaas wordt dit geweldige gevoel tenietgedaan door de personage (rijders en marshalls). Deze ogen zeer houterig en doen toch wat pijn aan de ogen. Aan de andere kant is geluid van de motoren goed te noemen, en is het gevoel van snelheid aanwezig.

Minpunt is wel dat de animaties niet altijd kloppen met de werkelijkheid. Zo heb ik in diverse speelsessie gehad dat bij het landen van een grote jump, de animatie werd getoond waarbij de rijder zijn vizier schoonmaakt! Een andere animatie die niet lekker loopt is de occassionele marshall die met een gele vlag zwaait, terwijl er helemaal niets aan de hand is.

Conclusie


Monster Energy Supercross 4 is weer wat uitgebreider dan zijn voorgangers. Helaas heeft het mij niet het echt wow-gevoel opgeleverd die de voorgaande delen wel hebben gedaan. Dit komt vooral omdat er wat sleet op de formule komt. Maar voor de nieuwkomer is dit een leuke crossgame waarin je zeker de nodige uren mee kan vermaken.

Pluspunten


  • Nieuwe cariere modus
  • Motoren zien er zeer verzorgd uit


Minpunten


  • Beetje veel van hetzelfde
  • Personage ogen houterig
  • Bij tijd vreemde animaties
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
7.3/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
6.5/10
Geluid
7.5/10
Duur
7.5/10

Monster Energy Supercross - The Official Videogame 4

Release
do 11 mrt, 2021
Genre
Race
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Koch Media
Ontwikkelaar
Milestone

Score

Verhaal
7.3/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
6.5/10
Geluid
7.5/10
Duur
7.5/10