Sackboy: A Big Adventure

Het tijdperk van LittleBigPlanet ligt al een consolegeneratie achter ons, maar niks weerhoudt ons lappenstoffen popje Sackboy ervan nieuwe avonturen te beleven in Sackboy: A Big Adventure. Een geslaagde platformer voor jong en oud?De geteste versie is de PS5-versie.

Verhaal


Het kwaad is geschied! De kwaadaardige schurk Vex (een bijna mythisch wezen, geboren uit chaos en angst) kidnapt Sackboys vrienden en maakt ze zijn slaafjes. Hij dwingt het o zo vredige volk om zijn Onderstebover te bouwen, een machine die de Knutselwereld zal veranderen in een kale, dorre plek. Toeval treft nu dat volgens een oude profetie van de eeuwenoude orde van Draadkrachtige Ridders een held zal opstaan die in een race tegen de tijd de nodige gevaren zal trotseren en voor redding zal zorgen. Aan jou nu om in de wollige huid te kruipen van Sackboy en verschillende werelden en bijhorende gevaren te trotseren om Vex’ snode plannen in de kiem te smoren.Gameplay


Wie ooit al eens een LittleBigPlanet-game heeft gespeeld, zal meteen opmerken dat Sackboy zijn avontuur toch anders zal beleven. Zo kent de platformer vooral invloeden uit andere populaire titels in het genre, en is de focus verschoven van het bouwen en stickers kleven naar een - wat ons betreft - meer platformwaardige actiegame. Als redder in nood heb je een grote opdracht voor de boeg en die resulteert in het bezoeken van andere werelden waarin kleine monstertjes je het leven zuur zullen maken.

Die vijanden kan je echter een flinke pandoering geven om je tocht verder te zetten. Een platformer zou geen platformer zijn mochten er ook geen puzzels je pad kruisen en er verzamelobjecten te rapen vallen. Die komen in Sackboy: A Big Adventure in de vorm van belletjes en luchtbellen met items, allen met het doel om spullen vrij te spelen waarmee je Sackboy van een nieuwe look kan voorzien. De levels bouwen op in moeilijkheidsgraad en per wereld staan er je ook eindbazen te wachten die, mits het hanteren van de correcte strategie, snel een toontje lager zullen zingen. Kortom: een ideale game - als we het vergelijken met Knack - om onze PS5 mee op te warmen.Graphics & Sound


Op grafisch en audiovisueel vlak verdient Sackboy: A Big Adventure een aparte prijs, gezien dit aspect de titel naar een hoger niveau brengt. Niet geheel dankzij de DualSense-controller en diens ingebouwde speaker, maar vooral door de kleurrijke levels én bijhorende muziek. Een level spelen volledig op de beat van Bruno Mars’ Uptown Funk? Zalig gewoonweg!

Conclusie


Sackboy: A Big Adventure mag dan wel niet door de originele bedenkers Media Molecule ontwikkeld zijn, toch is dit dé perfecte launch titel voor de PlayStation 5 die je alleen of met vrienden in co-op kan spelen. Dit allemaal dankzij de kleurrijke levels, het audiovisuele plaatje dat geniaal in elkaar steekt en de aangename gameplay waarbij optimaal wordt gebruikgemaakt van de nieuwe controller. Een aanrader!

Pluspunten


  • Platformer/actiegame op zijn best
  • Voor zowel jong als oud
  • Kleurrijke levels
  • Muziek


Minpunten


  • Online co-op nog niet meteen beschikbaar
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
10/10
Duur
8/10

Sackboy: A Big Adventure

Release
za 12 jun, 2021
Genre
Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar
Sony

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
10/10
Duur
8/10