Dead Space

Je vijanden doden door hun ledematen af te schieten? This game has to be fun!

 

Verhaal


Jij bent Isaac Clarke, een soort klusjesman in de toekomst. Er is geen radiocontact meer met een soort ruimte-boorplatform in de buurt van een verre planeet. Jij met je team wordt gestuurd om te kijken wat er aan de hand is…
Van het moment dat je het ruimtestation betreedt merk je dat het heel vlug de slechte kant zal opgaan. Je team wordt aangevallen door “iets” en je moet heel vlug rennen om weg te raken. Blijkbaar zijn er nog leden van je team in leven en gewapend met een futuristisch lasapparaat ga je de strijd aan…

 

Wanneer je de game speelt wordt je als het ware met de verhaallijn meegezogen. De game zelf bestaat uit het repareren van verschillende componenten van het ruimtestation, maar onderweg kom je verschillende dubieuze levensvormen tegen. Deze levensvormen kun je het best doden door de ledematen van het wezen af te schieten, dus enkel gaan voor het headshot is zeker en vast niet voldoende. Gelukkig kan je in de toekomstige winkel nog verschillende andere wapens kopen, gaande van een soort militaire mitrailleur tot een futuristische vlammenwerper, maar nog enkele die je met niets anders kunt vergelijken. Deze wapens kun je dan weer upgraden met verschillende “powernodes” die je tijdens het spel vindt.

   

Gameplay


Hetgeen waar de meeste gamers zich in het begin zullen aan ergeren is het third person view waarbij het personage zich steeds uiterst links van het scherm bevindt. Nee dit kan je niet oplossen door op R3 te klikken. Dit went echter zeer vlug en bij de derde of vierde level zul je merken dat dit het minste van je zorgen is…
Iets wat minder vlug went is het feit dat je steeds moet mikken alvorens te schieten. In de meeste shooters volstaat het om op R2 te duwen om een salvo af te vuren. Dit is hier echter niet het geval, om te schieten moet je eerst steeds L2 inhouden. Maar nogmaals, omstreeks level vijf is dit het minste van je zorgen.
De game bestaat eruit om verschillende componenten van het ruimteschip te repareren, dit zijn echter soms kleine puzzels die heel groots worden aangepakt. Het bijvoorbeeld springen van de ene kant van de kamer naar de andere kant in een gewichtsloze omgeving is zeer nieuw en soms desoriënterend (wat het ook zeer cool maakt).
Tijdens het spel kom je de standaard health-packs en ammunition zeker tegen. Wanneer je zonder zit, kan je deze ook kopen in één van de vele stores met de credits die je onderweg vindt. Ook supernodes zijn zeer belangrijk. Je kan deze het best vergelijken met experience points die je dan aan je wapens kunt geven, of je health verhogen enz…

   
   

Grafisch & Geluid


Als je deze game speelt moet je geen achtergrondmuziekje verwachten, je hoort enkel de “wezens” boven en onder je bewegen, wat deze game nog eens zo creepy maakt.
Alhoewel deze game stamt uit het stenen tijdperk van de PS3 (het jaar 2008) zijn de graphics zeer goed en merk je zelfs niet dat deze game zo oud is. Het bloed, de “gore” en de vele afgeschoten ledematen zijn zeer gedetailleerd en bewegen ook zoals het moet als je er tegen loopt. De soms zeer grote puzzels zijn indrukwekkend en groots.

Conclusie:


Deze game is een must voor de horrorfanaat die graag eens met een pistooltje schiet. Deze game biedt ongeveer een tien tot vijftien uur speelplezier als je het de eerste maal uitspeelt, maar wil je echt voor die platinum gaan, kan je je vijftig tot zestig uur bezighouden met deze game.
PS: Deze game is niet voor hartpatiënten…

+ punten


- mooie puzzels met gewichtloze omgevingen
- sterk verhaal
- realistische overblijfselen van vijanden
- geen muziek die het heel erg angstaanjagend maakt

- punten


- geen multiplayer
- soms zeer irritant als je niet vlug ontdekt hoe je bepaalde vijanden moet verslaanReviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8/10
Grafisch
9.5/10
Geluid
9/10
Duur
10/10

Dead Space

Release
di 14 okt, 2008
Genre
Survival / Horror
Platform
ps3
Uitgever
Electronic Arts
Ontwikkelaar
EA Redwood Shores

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8/10
Grafisch
9.5/10
Geluid
9/10
Duur
10/10

Dead Space kopen?