NBA 2K17

September is elk jaar een enorm gevulde gamemaand, waarvan de helft van de releases vooral de nieuwste edities van de gekende sportfranchises zijn. Na NFL Madden 2017 en Pro Evolution Soccer 2017 alvast achter de kiezen te hebben, is het tijd voor een ouderwets potje basketbal. We waren dan ook benieuwd hoe innoverend Visual Concepts dit jaar ging zijn met NBA 2K17.

 

De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen. NBA 2K17 bevat zoals de voorbije jaren wel opnieuw een MyCareer-modus waarin je zelf de hoofdrol speelt en je een weg naar de top baant. Je personage ontwikkelt zichzelf tot een ware profspeler, al zal je wel zelf goed genoeg moeten zijn daar ook effectief in te slagen.

Gameplay


Ontwikkelaar Visual Concepts wist enkele jaren geleden NBA Live definitief van de troon te stoten en jaar na jaar diens 2K-basketbalgame zo hard bij te schaven, dat ze de perfectie hadden benaderd met NBA 2K16. Kan het nog beter? Natuurlijk kan het altijd beter. Zo kon de gameplay nog altijd wat worden bijgeschaafd en heeft men vooral de physics in NBA 2K17 hard aangepakt. Het verdedigen, bijvoorbeeld, is sterk onder handen genomen. De toetsen zijn nog altijd identiek gebleven, maar je acties hebben voortaan wel degelijk meer invloed. Twijfelt de tegenstander even naar wie de bal te passen, druk dan snel op vierkantje en sla ze uit zijn handen om vervolgens als een gek naar voor te spurten en voor de dunk te gaan. De sport is veel fysieker geworden en eenmaal je dat goed in je oren hebt geknoopt, zal je inzien dat dit ook nodig was vergeleken met vorige edities.

   

Een ander aandachtspuntje zijn niet echt de modi, maar het schietbalkje. Om alle verwarring te vermijden, wordt er nu geopteerd voor een cirkel en gemakkelijke kleurencode. Vult de cirkel zich tot het balkje groen ziet, dan mag je ervan uitgaan dat je schot 99% kans heeft voor zelfs een driepunter te zorgen. Te gemakkelijk zeg je? Niet alle spelers hebben evenveel vaardigheden, dus je zal zeker nog altijd genoeg kunnen vloeken bij vrije worpen als die ene kleun van een verdediger er maar blijft naast gooien.

Graphics & Sound


NBA 2K is een franchise voor een (hoofdzakelijk) Amerikaans doelpubliek en dat is ook aan de muziek te merken. De nieuwste liedjes van bekendheden als een Kanye West passeren de revue en passen ook perfect bij de thematiek van de game. Enige opmerking hierbij is dat bepaalde liedjes gecensureerde teksten kennen. Wat ook opvalt, is de grafische pracht van de game. De heel bekende basketters zien er net echt uit en daar verdient Visuel Concepts alle lof voor. Ingame kan je wel af en toe eens gekartelde silhouetten tegenkomen en de minder bekende sporters zien er niet uit, maar gelukkig doet dit het speelplezier geen kwaad.

 

Conclusie


NBA 2K17 blijft de koning van de basketbalgames en weet ook dit jaar opnieuw voor de nodige vernieuwing te zorgen. Fans kunnen deze met andere woorden blindelings in huis halen, al is het maar voor de kleine aanpassingen die nodig waren ten opzichte van voorganger NBA 2K16.

Pluspunten


  • Oneindig veel speelplezier door vlotte gameplay
  • Verbeterde physics
  • Graphics & soundtrack


Minpunten


  • Hoge instapdrempel
  • Glitches en bugs
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10

NBA 2K17

Release
di 20 sep, 2016
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
2K
Ontwikkelaar
2K Sports

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10