Kaart- en Bordspellen: Escape Room The Game 2 Players

Kaart- en Bordspellen: Escape Room The Game 2 Players

Escape Room is een recent fenomeen waar een groep personen opgesloten zit in een ruimte waar zij, door middel van bepaalde hints op te lossen en codes te vinden, de uitgang moeten lokaliseren. Dit principe werd al eerder omgezet naar een bordspel en wij mochten de 2-spelersvariant testen.Spelverloop


In het kleine doosje vinden we drie enveloppen, eentje die dient als introductie van het spelprincipe, en eentje waar je moet ontsnappen uit een gevangenis en idem dito uit een psychiatrische instelling. Om dit spelletje te spelen heb je ook de decoderdoos nodig uit één van de basisspelen, of moet je de app downloaden.

In elke setting moet je de code vinden om te ontsnappen uit je omgeving. Deze manifesteert zich in de vorm van sleutels. Deze sleutels bezitten specifieke vormen, getallen, Romeinse nummering en ga zo maar door. Om een lang verhaal kort te maken: elke sleutel bezit een boel gegevens. Het komt er dan op aan om een omgeving, of in dit geval het blaadje dat voor jou ligt, te onderzoeken en zo af te leiden welke sleutels de juiste oplossing bieden.

Behalve de introductie bestaan de twee andere enveloppen uit meerdere delen. Heb je de oplossing van één deel gevonden, dan ga je door naar de volgende. Het is de bedoeling om deze setting op één uurtje af te ronden. Zit je vast? Geen probleem want na een bepaalde tijd krijg je een hint. Lukt het dan nog niet? Dan kan je kiezen om de extra hint te bekijken. Als het dan nog niet lukt, kan je ook spieken naar de oplossing om naar het volgende deel te gaan. Het is belangrijk dat je goed je aandacht vestigt op de details, en op alles wat je ‘onderweg’ tegenkomt.

   

De moeilijkheidsgraden van de gevangenis en de psychiatrische instelling zijn respectievelijk drie en drieënhalf (van vijf) sterren. Het is misschien aangeraden dat je eerst een spelletje uit de reeks speelt dat iets gemakkelijker is, al is het maar om vertrouwd te raken met de spelelementen. Op de doos staat 16+, en dat is vrij terecht. Verbazingwekkend genoeg kwamen de tijden - van de hints en van de onderdelen - vrij goed overeen met het spel in de praktijk.

Al bij al leuke spelletjes, maar jammer genoeg is de herspeelbaarheid zeer laag.

Overzicht


Duur: 60 minuten
Aantal Spelers:2
Moeilijkheidsgraad:Matig-Moeilijk
Voor wie?+16 is de vermelding, en dat is terecht.
Fungehalte8,5/10


Wij danken Identity Games en MPM Day One van wie wij een recensie-exemplaar hebben ontvangen.

Steun playstationclan.be