Gotham - seizoen 4

Gotham - seizoen 4

In het vierde seizoen van Gotham gaan we verder op tocht met uberflik James Gordon, en met onze jonge Bruce Wayne die de duisternis in zich ziet groeien ...

 

We weten ondertussen dat Gotham geen plaats is voor tere zieltjes. Nog veel minder sinds Penguin de burgemeester en zo de politie onder zijn duim heeft. Criminelen kunnen op die manier een vrijgeleide krijgen om misdrijven zoals overvallen, slagen en verwondingen ... op 'legale' manier te plegen. Dit uiteraard zodat Penguin hier een graantje kan meepikken. Wie dit niet pikt is James Gordon, die op zoek gaat naar de gepensioneerde Don Falcone om Gotham te redden. De voormalige Don is hier niet in ge´nteresseerd, maar dochter Sofia des te meer ...

   

De nieuwe terreur in Gotham krijgt als naam The Pyg - geen typo - en die heeft het initieel gemund op corrupte flikken. Op zich niets erg zou je denken, maar diens terreur gaat een pak verder dan dat.

Ondertussen maakt de jonge Bruce Wayne de keuze om uberslechterik en gesel des tijds Ra's Al Ghul uit te schakelen, en dit op definitieve wijze. Bruce verteert het 'nemen van iemands leven' niet goed en gaat de wilde toer op. Degene die nochtans een rol als buurtwacht beaamde hangt nu de wildebras uit. Dit tot ontsteltenis van Alfred en Selina, die niks anders kunnen doen dan het zijn gangetje laten gaan. In al die duisternis komt Bruce zichzelf tegen, of beter gezegd, zijn alter ego.

   

Uiteraard heeft dit vierde seizoen een pak meer om handen dan wat we hier uit de doeken doen, maar wees gerust dat nieuwe personages, zoals Solomon Grundy en de definitieve versie van Scarecrow hun intrede doen, alsook enkele oude bekenden, die in de tweede helft van het seizoen Gotham onveilig maken.


Steun playstationclan.be