Supergirl - seizoen 2

Supergirl - seizoen 2

voor welke obstakels komt Kara Danvers te staan in dit tweede seizoen van Supergirl?

 

Op het einde van het vorig seizoen stortte er een Kryptoniaans ruimtetuig neer op aarde. De bewusteloze inzittende wordt voor de zekerheid vastgehouden, onder een boel straling van Kryptoniet, in het nieuwe hoofdkwartier van het DEO. In afwachting van de kennisname van diens identiteit zorgen Kara en haar neef (Superman) voor een veilig Central City. Door toedoen van Cadmus, een mysterieuze organisatie met schijnbaar ongelimiteerde fondsen, nemen zij al snel afscheid en gaat Clark richting Metropolis.

De inzittende van het ruimtetuig, Mon-El, blijkt een Daxamiet te zijn. Daxam was een zusterplaneet van Krypton die hevige schade ondervond tijdens Kryptons ondergang. Ook leefden de twee planeten op voet van oorlog, of toch grote onverdraagzaamheid. Krypton bestond uit een deugdzame, doch elitaire samenleving, terwijl Daxam eerder soelaas zocht in ontucht, dronkenschap en slavernij.Alsof dat nog niet genoeg was maakt ook Lena Luthor haar intrede in Central City. De zus van de aartsvijand van Superman wil niets liever dan haar Luthor-naam zuiveren en een nieuwe richting uitgaan met het miljardenbedrijf, waarvan zij nu aan het hoofd staat.

Dit tweede seizoen van Supergirl heeft ook meer aandacht voor de andere personages van de reeks. Zo komt Alex haarzelf enkele malen tegen, maar komen we ook meer te weten over J'on J'onzz, ook wel bekend als The Martian Manhunter. Ook James en Winn zijn het beu om van de zijlijn toe te kijken en Cat Grant heeft een grote aankondiging.

Het tempo van dit tweede seizoen ligt een pak hoger dan in het eerste seizoen, waar Supergirl haarzelf nog moest bewijzen. Met de nodige aandacht voor alle personages, en de uitdieping van Kryptons geschiedenis, kunnen we alleen maar zeggen dat dit tweede seizoen beter is dan zijn voorganger. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat er enkele serie-overschrijdende afleveringen zijn waarin Barry Allen (of The Flash) tevoorschijn komt. Om te weten hoe die aflevering afloopt, moet je vervolgens de serie van The Flash bekijken.Deze serie is voor jou als:
  • Je het voorgaand seizoen hebt bekeken
  • Je voeling hebt met het DC-universum

Deze serie is niet voor jou als:
  • Je niet graag naar kinderlijke series kijkt
  • Je het voorgaande seizoen niet hebt bekeken

Steun playstationclan.be