Review: Nacon Revolution Pro Controller 2

Review: Nacon Revolution Pro Controller 2

Vorig jaar kwam de Nacon Revolution Pro Controller op de markt. Hier werd recent een vervolg aangebreid met deze tweede versie. Onze ervaringen met dit product lees je hier!Uitzicht


Het uitzicht van deze controller is nagenoeg hetzelfde als de Nacon Revolution Pro Controller. Door het matte rubberen materiaal ligt deze ook zeer goed in de hand. Wat ik wel ondervond was dat de bovenzijde blijkbaar zwaarder was dan die van zijn voorganger. Gelukkig zaten er in deze editie ook gewichtjes, die je optioneel kon monteren, waardoor het gewicht, mijn inziens, beter gebalanceerd was.Out with the old, in with the new!


De vraag is natuurlijk wat er nieuw is aan deze controller. Hieronder een korte opsomming:
  • Bij de eerste had je een contactsnoer met vijf pinnetjes, dat je aan de andere kant met USB kon verbinden met je console. Het was niet simpel om de vijf delicate contactjes in de controller te duwen. In deze editie is ervoor gekozen om deze verbinding aan deze zijde te vervangen door een zogenaamde C-aansluiting. Deze heeft veel weg van de standaard USB en komt ook wat robuuster over.
  • Deze keer kan je de zone waarbij er een handeling (meestal bewegen) moet gebeuren volledig aanpassen voor de linker- en rechterknuppel.
  • De D-pad gaat nu in acht richtingen, wat handig is bij bepaalde vechtgames.
  • Je kan door middel van een instelling de vier extra knopjes handmatig aanpassen, dus zonder gebruik te maken van een computer en de software.
  • Er is nu ook een PC-stand aanwezig waardoor je de controller kan gebruiken voor PC-games.
  • Compatibel met meer besturingssystemen.
  • Nieuwe grafische interface van de bijgeleverde software.

Akkoord, het meeste van de bovenstaande puntjes kan je gewoon aflezen aan de buitenkant van de doos. In de praktijk zal je gebruik maken van de profielen die je kan aanmaken op de computer met behulp van de software. Het grootste voordeel vinden we bij deze controller in de verbinding, die wat minder delicaat is, het 8-richtingspad, en de in te stellen knuppels, waardoor je wat meer voordeel haalt in die online shooters.

Om te achterhalen hoe je 'on the fly' de toetsen achteraan (M1 tot en met M4) moet instellen, moet je wel wat opzoekingswerk verrichten. Hiervoor moet je de controller op de eerste stand zetten, vervolgens de knop 'Profile' drie seconden inhouden, en dan de toetsen in volgorde (M1-M4) ingeven.

Goed nieuws voor mijn headset (RIG 500 HS) die toch niet volledig werkte met de vorige versie! Ondanks ik hem bij de microfooninstellingen volledig moest opendraaien, en ik af en toe wat ruis ondervond, werkte hij!

Conclusie


Als je de eerste versie van de controller hebt, is het niet zozeer de moeite om deze upgrade aan te kopen. Is er daarentegen iets misgelopen met de delicate pinnetjes, dan is met deze controller dat probleem direct van de baan geveegd. Deze controller biedt ook een voordeel voor gamers die zowel op PS4 als op PC actief zijn. Heb je nog geen Revolution in je bezit, dan is deze Revolution Pro 2 zeker een overweging waard, vooral omdat je er online wat voordeel mee behaalt door de in te stellen toetsen achteraan de controller.


Steun playstationclan.be