King Arthur: Legend of The Sword

King Arthur: Legend of The Sword

Net wanneer je denkt dat alles al is gezegd over Koning Arthur, Excalibur, Merlijn en al het gedoe rondom hen, komt er een nieuwe film op de proppen. Lees hier wat we vonden van King Arthur: Legend of The Sword.

 

Jarenlang leefden magiërs en mensen naast elkaar in vrede, totdat ene Mordred besloot dat hij net dat tikkeltje meer kon en wou. Het laatste menselijk bastion, Camelot, is onder aanval. Koning Uther, die het magische zwaard Excalibur hanteert verslaat Mordred in zijn eentje! Dit is echter niet naar de zin van Vortigern, de broer van Uther - gespeeld door Jude Law. De nacht van de overwinning wordt gevierd, maar verraad viert hoogtij. Vortigern jaagt op zijn broer, maar Uther en zijn vrouw slagen erin om hun zoon in een bootje te sturen, richting het onbekende.

Arthur groeit op in een wrede omgeving. Hij wordt gevonden door meisjes van een bordeel en krijgt gedurende zijn jeugd geregeld een pakje slaag. Toch slaagt hij erin om wat geld opzij te leggen, en vooral kennis op te doen. Zo weet hij op jonge leeftijd hoe de wereld in elkaar steekt, en is hij een volleerd vechter geworden. Als jongeman wordt hij meegenomen om een zwaard uit een rots te trekken. Koning Vortigern is immers bang dat de profetie die zegt dat er zich een koning onder het volk bevindt, voltrokken wordt.
Deze Legend of The Sword is een atypische 'King Arthur'-film. We hebben al films gezien waar Arthur een heidense koning is, eentje waarbij hij en zijn vader naar Engeland reizen vanuit Rome, of we kennen hem als een edele koning met zijn Ridders van de Ronde Tafel. Deze film verweeft verschillende elementen uit vele films met elkaar. Toch wordt de nadruk gelegd op het 'fantasy'-aspect. Alles is overweldigend, vooral de beginscène, en dat wordt ook zo in beeld gebracht. Je kan deze film misschien het best vergelijken met allereerst een klassieke benadering, geïnfuseerd met harde actie, en dan nog de magische elementen die je nog het best kan vergelijken met de vele trailers van Shadow of War. De vele tempowisselingen en de vele filmwijzen zorgen voor voldoende afwisseling, al zal dit de eerder rustige kijker niet kunnen bekoren.

King Arthur: Legend of The Sword is enig in zijn genre. De legende is nog nooit eerder op zo'n brute wijze verfilmd geweest, met dan nog een unieke invalshoek vanuit de jonge Arthur. Toch zal deze niet weggelegd zijn voor iedereen, vooral voor mensen die het bijvoorbeeld niet hebben voor 'over the top'-films met grootse scènes zoals bijvoorbeeld de laatste Transformers-films.Deze film is voor jou als:
  • Je de legende vanuit een ander standpunt wil ervaren
  • Je graag fantastische, 'over the top'-films bekijkt

Deze film is niet voor jou als:
  • Je een diepgaand(e) verhaal(vertelling) verwacht
  • Je het eerder hebt voor een rustige opbouw

Steun playstationclan.be