Mortal Kombat

Mortal Kombat

Mortal Kombat heeft ons, behalve een heuse gamefranchise, ook meer en minder gezegend met een handvol films en zelfs reeksen. Wordt het Merci of Brutality? Dat lees je hier!

 

We ontmoeten Hanzo Hasashi, lid van de Shirai Ryu-clan. Het is een vreedzame dag die al snel verstoord wordt door Bi-Han, van de vijandelijke Lin Kuei, én gewapend met 'coole' trukjes. Bi-Han en Hanzo zijn vijanden, en Bi-Han probeert dan ook de Hasashi bloedlijn te beëindigen, door diens familie, en later hemzelf, te vermoorden.

Daarna springen we enkele eeuwen vooruit en ontdekken we nobele onbekende, maar ook MMA-vechter Cole Young. Na opnieuw een verloren match, wordt hij benaderd door Jackson Briggs, een uit de kluiten gewassen militair die Cole vertelt van een vreemde geboortevlek die ze gemeen hebben: een vlek in de vorm van een draak... Niet lang daarna worden Cole en zijn gezin onder vuur, euhm, ijs genomen. Dan is het hek van de dam, maar gelukkig is Jax niet ver uit te buurt en zet hij Cole op weg naar Sonya Blade, waar diens avontuur pas echt begint!

 
   
 

Mortal Kombat bracht ons al twee films, de eerste al beter gelukt dan de tweede, en een vergeetbare serie waar verscheidene personages elkaar ontmoeten maar die steek noch wal raakte. In deze film, waar de mosterd uiteraard werd gehaald bij de gamefranchise, worden toch nog enkele nieuwe elementen toegevoegd. Op die manier krijgt het verhaal een nieuwe insteek en komen er enkele nieuwe personages aan bod.

Maar wat is nu mijn persoonlijke mening van de film, van de fan die soms nog eens naar de oude films kijkt en de serie ook daadwerkelijk in een ver verleden heeft gezien? Die is wel vrij dubbel... Op zich brengt de film een leuk verhaal, maar breekt het teveel met de gamesetting. De insteek van de speciale vaardigheden, en de antiheld Kano is leuk gevonden, maar breekt volledig met de lore van de games. Stop daarbij nog een vrij gedemotiveerde Shang Tsung - hij lijkt soms zelfs geen zin te hebben om de aarde te veroveren - en we komen jammer genoeg uit bij een matige film. De actiescènes zijn dan weer goed en bloederig, al had het misschien wat bloederiger gemogen. We missen ook enkele kernfiguren uit de franchise die hopelijk hun opmars maken in de volgende film. Wie minder bekend is met de games en de vroegere films ervaren wel een film die bol staat van actie, bloed en een hoop fantasie. Voor de fans mochten de producenten/regisseurs wat meer tussen de lijntjes gekleurd hebben.


Steun playstationclan.be