Star Wars: Squadrons is nu verkrijgbaar

Star Wars: Squadrons is nu verkrijgbaar

Sluit je aan bij de allerbeste piloten van het heelal via PlayStation 4!Star Wars: Squadrons biedt de mogelijkheid om te spelen in Virtual Reality op PlayStation 4 en PC, waardoor spelers elke drift, ontwijking en manoeuvre kunnen ervaren alsof ze zelf in de cockpit zitten. Het is niet eenvoudig om de techniek en besturing te leren die je nodig hebt om bij de allerbeste piloten van het Star Wars-universum te horen. Voor spelers die zichzelf op de proef willen stellen en hun pilotendroom werkelijkheid willen laten worden beschikt het spel over Hands On Throttle-And-Stick (HOTAS)-ondersteuning voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Hiermee kunnen spelers hun niveau in de game aanpassen en volledige controle over hun schip krijgen.

Citaat van: Ian Frazier, Creative Director, Motive Studios

Als levenslange Star Wars-fan heb ik een ongelooflijke reis gemaakt om de ruimtegevechten tot leven te kunnen brengen op een wijze die trouw is aan de franchise. Het begint allemaal in de cockpit, het centrum van de actie. We hebben nauw samengewerkt met Lucasfilm om het perspectief van de piloot af te stemmen op de esthetiek uit de films, zodat er een authentieke Star Wars-spelervaring ontstaat die fans het gevoel geeft dat ze zelf achter de stuurknuppel zitten. We vinden het fantastisch om deze ervaring naar spelers uit de hele wereld te brengen, die nu samen gevechten kunnen voeren in het heelal.


Spelers kunnen hun avontuur starten in Star Wars: Squadrons en hun vliegvaardigheid ontwikkelen in een meeslepend singleplayer-verhaal met dappere piloten en rivaliserende bevelhebbers, terwijl ze namens de New Republic strijden voor vrijheid of volgens de visie van het Galactic Empire de orde handhaven. Centraal in het verhaal staat Project Starhawk: een ruimteschip-project dat cruciaal is voor de New Republic en dat het Galactic Empire maar al te graag wil uitschakelen. Tijdens meerdere missies van een volledige single-player-campaign brengen spelers rapport uit aan twee leiders: Lindon Javes, bevelhebber van het Vanguard Squadron van de New Republic, en Terisa Kerill, bevelhebber van het Titan Squadron van het Galactic Empire, wiens diepgaande rivaliteit de voedingsbodem vormt voor talloze confrontaties in het verhaal.

Star Wars: Squadrons bevat intense 5v5-multiplayergevechten in twee belangrijke modi: Dogfight en Fleet Battles. In Dogfight werken spelers samen met hun squadron om de beste tactieken uit te voeren en zo veel mogelijk tegenstanders te vernietigen, terwijl spelers zich in Fleet Battles bij hun squadron voegen in grootschalige, strategische kat-en-muisgevechten om vlaggenschepen van tegenstanders te slopen. Squadrons geeft spelers ook de kans om hun starfighters te personaliseren met aanpassingsmogelijkheden die je alleen kunt ontgrendelen door het spel te spelen.

Citaat van: Douglas Reilly,  Vice President, Lucasfilm Games

We zijn altijd op zoek naar nieuwe Star Wars-verhalen en -ervaringen voor onze fans. Star Wars: Squadrons voert spelers naar het hoogtepunt van een van de meest onzekere tijdperken in de geschiedenis van het heelal, waarin de machtsverhoudingen tussen de New Republic en het Galactic Empire naar beide kanten kunnen verschuiven en het lot van het heelal nog steeds onduidelijk is. We vinden het fantastisch om spelers de kans te geven om hun Star Wars-pilotendromen te realiseren en dit originele verhaal te ervaren.


Terwijl spelers hun strepen verdienen en verder komen in het spel, kunnen ze componenten verzamelen, waaronder Primary Weapons, Auxiliaries, Countermeasures, Hulls, Shields en Engines, om de prestaties van hun starfighters te finetunen. Deze kunnen worden uitgerust met maximaal drie passieve componenten en vier actieve componenten. Star Wars: Squadrons bevat acht iconische New Republic- en Imperial-starfighters uit vier starfighter-klassen: Fighters, Bombers, Interceptors en Support-schepen, met een vermogensbeheersysteem waarmee spelers vermogen kunnen verdelen tussen bepaalde subsystemen, waaronder motoren, lasers of schilden, om tegenstanders te slim af te zijn.

Na de release kunnen spelers uitkijken naar extra online ervaringen, inclusief dagelijkse uitdagingen om Glory te verdienen. Glory is een in-game valuta die je alleen kunt verdienen door te spelen, en die je gebruikt om toegang te krijgen tot cosmetische starfighter- en pilot-items. Daarnaast zijn er Operations: cycli van 8 weken met hun eigen set cosmetische beloningen die je samen met nieuwe uitdagingen kunt verdienen. Spelers verdienen ook XP-punten via het spel, en als ze levelen, krijgen ze toegang tot Requisition-punten, waarmee ze scheepscomponenten kunnen vrijspelen om hun speelstijl aan te passen.

Daarnaast is de officiŽle soundtrack van Star Wars: Squadrons van Walt Disney Records nu te beluisteren via digitale service providers, waaronder Spotify, Amazon Music, Apple Music en nog veel meer. De soundtrack, die gecomponeerd is door de meesterlijke Gordy Haab, is opgenomen met een wereldberoemd orkest en bevat 26 stukken uit het spel met een retrogevoel dat doet denken aan de iconische films, waarmee de Star Wars-franchise decennia geleden is begonnen.

Star Wars: Squadrons

Star Wars: Squadrons
Release
wo 16 jun, 2021
Genre
Simulator
Platform
ps4
Uitgever
Electronic Arts
Ontwikkelaar
Motive Studios

Steun playstationclan.be