Broken Age

Broken Age is een game met een heuse geschiedenis. Deze game, gemaakt onder leiding van Tim Schafer is een project dat zijn levenslicht zag door middel van het Kickstarter Crowdfunded principe. Een schot in de roos of niet, dat lees je hier!

 

Verhaal


De game vertelt een verhaal van twee tieners…

Het jonge meisje, Vella Tartine, dient als offer voor Mog Chothra, een mysterieus wezen dat na bepaalde tijdsperiodes dorpen aanvalt én vernietigt. De andere meisjes beschouwen het als een grote eer om verslonden te worden door dit tijdloos wezen. Vella daarentegen ziet dit niet zitten en ze besluit om aan de grote kaken te ontsnappen. Na haar ontsnapping komt ze terecht in Meriloft, een stad gelegen in de wolken. Zij is vastbesloten om de confrontatie met Mog Chothra op te zoeken en hem definitief te stoppen.Aan de andere kant neemt de speler de gedaante aan van Shay Volta, een jonge snaak die zijn tijd in een ruimteschip doorbrengt. Hij is schijnbaar alleen hier, samen met de overbeschermende ‘moeder’, de AI van het ruimteschip en ‘vader’, die enkel ’s nachts zichtbaar wordt. Shay mag van de AI verschillende missies volbrengen, maar deze worden steeds gemanipuleerd zodat de jongen nooit werkelijk in gevaar is. Op een dag ontmoet hij Marek, een wolf-wezen die hem belooft om echte avonturen te beleven. Shay besluit hier op in te gaan.Het verhaal van beide tieners speelt zich tegelijkertijd af. Zo kan je gemakkelijk tussen beide verhalen wisselen. De verhalen hebben initieel blijkbaar niets met elkaar gemeen, al komt het op het einde tot een summum, met prachtige plotwendingen. Hier gaan we niet te veel meer over uit de doeken doen, want het verhaal is iets wat je zelf moet ervaren.

Gameplay


De game is er eentje van het genre ‘point-and-click’-adventure. Dit vergeten genre is een verfrissing in de huidige consolewereld. Op zich houdt de – rustige – gameplay niet veel in. Zo gaat het personage heen, daar waar je klikt, of onderneemt hij actie op het voorwerp of persoon waar je op klikt. Verder kan je verschillende voorwerpen verzamelen die je kan combineren met andere in je inventory, of met objecten in de omgeving, waardoor je meestal verder kan in het verhaal. Op zich is de game een grote puzzel, waar je steeds de correcte voorwerpen met elkaar moet combineren.

Een pluspunt zijn de keuzemogelijkheden die je krijgt tijdens de game. Wanneer je tegen een ander personage praat, krijg je verschillende antwoordmogelijkheden die het verloop van het gesprek beïnvloeden. Soms zal het noodzakelijk zijn om alle opties te exploreren, gewoon om verder te raken in het spel.Graphics & Sound


De grafische kwaliteit kan je moeilijk met een andere game vergelijken. De tekenstijl die gekozen wordt is uniek. Naar fotorealisme wordt niet gestreefd, maar de texturen zijn zeker niet slecht. Het is een stijl die je ligt, of net niet.
Op auditief vlak zijn er de dialogen tussen de personages, en de achtergrondgeluiden wanneer je voorwerpen gebruikt. Deze zijn niet slecht, maar stijgen ook niet uit boven de middenmoot.

Conclusie


Deze game is iets voor jou, wanneer je genoeg hebt van de mainstream games en op zoek bent naar iets alternatief. Op verhalend vlak scoort deze game goed en we kunnen spreken over een degelijke gameplay. De grafische stijl moet je wel liggen, al hebben we al slechter zien passeren. Voor € 24,99 kan je deze oppikken uit de Store.

Pluspunten


  • Origineel
  • De prijs


Minpunten


  • Grafische stijl moet je liggen
  • Het afwisselen tussen objecten gebeurt niet altijd even goed
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
8/10

Broken Age

Release
vr 01 mei, 2015
Genre
Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Double Fine Productions
Ontwikkelaar
Double Fine

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
8/10