Just Dance 2018

Klaar om je danspasjes bij te schaven en zoals elk jaar opnieuw de nieuwste Just Dance-game in huis te halen? Of is 2018 het jaar waarbij het echt totaal overbodig is om Ubisofts dansspel in huis te halen? Kom het te weten en Moonwalk samen met ons door de review.

 

De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Just Dance 2018 introduceert geen nieuwe gameplaymechanieken en vraagt de speler dus nog steeds om gewoonweg plezier te beleven en te dansen. Dat dansen kan je alleen, met vrienden of online op allerhande manieren. De meest eenvoudige is voor de camera, als je die hebt, of met de Just Dance-app op je smartphone. Dansen kan ook met de Move-controller, wat het iets veiliger maakt dan met de gsm (lees: minder breekbaar). Het gemak hiervan is een goed begin, nog gemakkelijker is het keuzemenu. Er wordt immers weinig aandacht aan introductie besteed. De game laat je de keuze maken tussen online spelen, de veertig nieuwe liedjes uit deze editie ontdekken of - iets nieuws - de Kids-modus. Hier vind je een handvol liedjes terug die een lage moeilijkheidsgraad hebben en als thematiek ideaal zijn voor de kleintjes.Na wat rond te zwaaien en de eerste liedjes te hebben voltooid, ontplooit het menu zich in meerdere categorieŽn en wordt er iets meer duidelijk gemaakt. Zo is er weinig veranderd tegenover de 2017-versie en kan je onder meer het aantal kcal te zien krijgen als je de sweat-modus activeert. Veertig liedjes voor een kostprijs van om en bij de 50 euro is op het eerste gezicht wat veel, maar je krijgt er ook een abonnement bij dat enkele maanden geldt om praktisch de volledige bibliotheek aan Just Dance-liedjes te spelen. Dat maakt het voor nieuwkomers des te interessanter.

Graphics & Sound


De gekende Just Dance-graphics zijn in deze nieuwste editie ook aanwezig. Zo zijn de menuís heel erg flashy, de choreografieŽn tot in de puntjes verzorgd en is het - in de meeste gevallen - goed duidelijk welke beweging de speler hoort te maken dankzij de instructies op het scherm. Qua muziekaanbod kan er ook niet worden geklaagd vermits redelijk recente nummers als Despacito, Swish Swish en 24K Magic in de game verwerkt zitten naast oudere nummers en enkele klassiekers.Conclusie


Just Dance 2018 staat of valt met het aanbod van diens veertig nieuwe nummers. Zijn ze niks voor jou, dan kan je het gerust bij een oudere versie houden. Ben je een nieuwkomer of superfan, dan zal je opnieuw de huiselijke dansvloer op zijn best onveilig kunnen maken.

Pluspunten


  • Blijft pure fun
  • Ideale partygame met veertig nieuwe nummers


Minpunten


  • Weinig nieuws onder de zon
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

Just Dance 2018

Release
do 26 okt, 2017
Genre
Dance
Platform
ps4
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
8/10