WWE 2K18

De Amerikaanse worstelsport WWE is één en al show, maar wordt na al die jaren nog steeds door een groot aantal fans geliefd. De constante strijd tussen heel en face (goed tegen slecht) zorgt ook dit jaar er opnieuw voor dat ontwikkelaar Yuke’s een game kan afleveren en introduceert WWE 2K18. Na een minder geslaagde editie vorig jaar waren we dan ook benieuwd of 2K er de zweep had opgelegd of niet.De geteste versie is de PS4-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


WWE 2K17 kende heel wat problemen en we hadden dan ook gehoopt dat ontwikkelaar Yuke’s, die nadat THQ failliet ging keurig door uitgever 2K werd opgepikt en meteen terug aan het werk werd gesteld, effectief de tijd ging hebben genomen toch hiernaar te hebben gekeken. Het moet dan ook gezegd worden dat ze helemaal geen poging hebben ondernomen om ook maar één negatief puntje van 2K17 aan te pakken bij de release van WWE 2K18. De franchise mag dan misschien wel weinig afzet hebben in onze contreien en ook in Amerika minder goed verkopen dan de NBA-franchise, maar dan nog hadden we gehoopt dat Yuke’s tijd ging krijgen iets aan de negatieve commentaar te doen. Helaas blijft het de fouten opstapelen en dan hebben we het niet alleen over de matige graphics en de vele glitches/bugs.Om te beginnen is er weinig tot geen vernieuwing merkbaar op vlak van gamemodi. Zo zijn er nog steeds de gekende matches die je – al dan niet tegen vrienden – (online) kan spelen waaronder Ladder Matches en Royal Rumble en kan je in WWE Universe events naspelen. Geen echte reden dus om deze nieuwste editie meteen aan te kopen, maar dat zou MyPlayer volgens Yuke’s wel moeten zijn. De carrièremodus werd aangepakt en biedt meer mogelijkheid voor de speler om zichzelf als WWE-ster te ontwikkelen door niet alleen matches te spelen, maar ook soms van het pad af te wijken en achter de schermen de strijd aan te gaan. Je eigen personage creëren kan je quasi zo uitgebreid als je maar wil, ware het niet dat er nu ook lootboxes in de game verwerkt zitten die je (random) items geven in ruil voor wat in-game geld. Geld dat je traag kan verdienen of waar je natuurlijk ook voor kan betalen met echte euro’s. Je personage sterker maken door even wat echt geld ertegenaan te gooien kan, wat het ‘pay-to-win’ principe extra dik in de verf zet. Een zet van uitgever 2K om nog meer uit de gamer te slaan, ware het niet dat ze beter meer in ruil hadden gegeven voor de 60 euro die gamers al moeten neertellen voor WWE 2K18.

De MyPlayer-modus faalt echter vooral op vlak van sfeer. De WWE-sterren die je ontmoet tijdens je avontuur hebben flauwe dialogen die niet stroken met hun identiteit en het blijft ook enorm irritant dat er helemaal niks werd ingesproken. Je springt dus letterlijk van de ene doofstomme cutscene naar de andere om tekst te lezen en vervolgens naar lange laadschermen te zitten kijken alvorens verder te kunnen spelen. Ongezien deze tijden.

Voor wie het zich afvroeg: het vechten zelf is onveranderd vergeleken met vorige editie, met als gevolg dat een aanval van de tegenstander counteren nog steeds frustrerend moeilijk is en echt dringend moet worden aangepakt door Yuke’s. Wie als leek WWE wil spelen zal dus even de tijd moeten nemen hieraan te wennen, wat jammer is aangezien WWE ten tijde van THQ een beter gevechtssysteem kende dan het nu heeft. Waarom men dat ooit heeft moeten veranderen is een groot mysterie, maar het doet de franchise alleszins weinig deugd.Graphics & Sound


De WWE-games worden al sinds jaar en dag geteisterd door grafische oneffenheden, bugs en glitches. Ontwikkelaar Yuke’s krijgt elke editie wel hier en daar iets aangepast, maar ook in WWE 2K18 is het soms huilen met de pet op. De intro’s van de worstelaars blijven het beste verzorgd, inclusief commentaar, maar daar blijft het helaas ook bij.

Conclusie


2K zou ontwikkelaar Yuke’s beter een jaar extra geven en geen WWE 2K19 uitbrengen, want de franchise heeft echt een pauze nodig om heel wat zaken op punt te kunnen stellen. We kunnen dan ook niks anders dan deze versie af te raden als je al beschikt over 2K17 of nog beter, een van de nog oudere edities. De MyPlayer-modus is zijn geld niet waard en al zeker niet als je had gehoopt met honderd vechters aan de slag te kunnen. Daar heb je immers in-game centen voor nodig om ze vrij te spelen.

Pluspunten


  • Showgehalte
  • Uitgebreid roster


Minpunten


  • Teleurstellende content
  • Geen sfeer in MyPlayer-modus
  • Bugs en glitches
  • Betalen voor personages en upgrades
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
5.3/10
Gameplay
6/10
Grafisch
5/10
Geluid
5/10
Duur
5/10

WWE 2K18

Release
di 17 okt, 2017
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
2K
Ontwikkelaar
2K Sports

Score

Verhaal
5.3/10
Gameplay
6/10
Grafisch
5/10
Geluid
5/10
Duur
5/10