ECHO

Echo is een scifi-avontuur dat zich afspeelt in een onbekende toekomst. Is men in staat om de doden terug tot leven te wekken in deze tijd? We komen er achter in Echo!

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


En ontwaakt uit een honderdjarige slaap op het ruimteschip London. Zij gaat op zoek op een vreemde planeet om een gemeenschappelijke vriend van haar en het ruimteschip, Foster, opnieuw tot leven te wekken. De essentie van de ziel van hun overleden vriend zou in een merkwaardige kubus vervat zitten. En heeft de coördinaten van haar 'grootvader', een mysterieus figuur die Resourcefulls traint, een categorie van mensen waartoe En behoort.

Eens aangekomen op de planeet moet En op zoek gaan naar een paleis, wat zij ook effectief vindt. Op zich lijkt er geen vuiltje aan de lucht, totdat de planeet, en het machinewerk binnenin, begint af te brokkelen, te herstarten, en wanneer er storingen optreden. En ontdekt, na het vele herstarten, dat er zich een nieuwe soort entiteit bevindt in het paleis, eentje dat opvallend veel gelijkenissen met haarzelf vertoont.Gameplay


Deze 'third person shooter/survival'-game is vrij rudimentair gehouden. En beweegt zich door de vele levels en het is steeds de bedoeling om de uitgang te vinden, hetzij door te navigeren door de omgeving, hetzij door eerst sleutels of andere voorwerpen te vinden, waarna er een uitgang tevoorschijn komt.

De wezens die op En lijken, de zogenaamde Echo's, zijn een weerspiegeling van Ens vaardigheden, en jouw speelstijl. Zo zullen zij bijvoorbeeld in het begin niet in laagstaand water durven gaan, waardoor jij vrij spel krijgt in zulke omgevingen. Na een herstart en update van het systeem zullen deze echo's echter ook in het water durven waden , waardoor het dus een minder veilige omgeving voor jou wordt.En beschikt over een outfit die haar heel wat info verschaft zoals hoe dikwijls zij nog kan geraakt worden, waar het volgende objectief zich bevindt, en hoeveel energie zij nog heeft om op hoge afstand te springen, of om haar pistool te gebruiken. Je bent ook in staat om de echo's op een stille manier om te leggen. Kies je er echter voor om al knallend door de levels te gaan, dan zullen jouw echo's jouw gedrag kopiëren en ook al snel over een pistooltje beschikken.

De game op zich kent ook weinig medelijden. Je kan namelijk slechts tweemaal geraakt worden vooraleer je het loodje legt. In het begin van het spel valt dit nog mee, maar wanneer er hordes vijanden opduiken is alles niet meer zo simpel en zal je op voorhand goed moeten weten en aanvoelen welk parcours je tussen de hindernissen moet nemen. Het spreekt voor zich dat vele gamers enkele levels toch opnieuw zullen moeten uitvoeren, want de kans is groot dat er iets onverwachts uit een donker hoekje op je wacht.

Wanneer je toch weinig moeite hebt met het ontwijken van je vijanden, kan je ook op zoek gaan naar allerlei te verzamelen objecten zoals stemvorken, die in de game 'voices' worden genoemd. Na het einde van een gedeelte van de game zal je ook een verhaal op je scherm krijgen. De leesbaarheid van het verhaal hangt af van het aantal 'voices' dat je verzameld hebt. Een ander te verzamelen object zijn de cell crystals. Heb je er genoeg verzameld, dan krijg je er nog een extra celletje met energie bij, dat je kan gebruiken om bijvoorbeeld je wapen één keer extra te gebruiken.
Graphics & Sound


Grafisch is er weinig mis met de game, toch is er een groot gebrek qua omgevingen. Eerst zit je een uurtje op de planeet te klooien, dan vertoef je vooral in het paleis, waar de omgevingen toch zeer goed op elkaar lijken. Wat meer afwisseling was welkom geweest. Gelukkig mogen we zeker niet klagen over hetgeen we voorgeschoteld krijgen, want framedrops, of het inladen van het spel hebben we niet ervaren.

Auditief moeten we het vooral hebben van de dialogen tussen En en London. Een soundtrack is afwezig in de game, en het enige wat we dan eigenlijk krijgen zijn de typische gamegeluiden: het knallen van je pistool, het verzamelen van objecten, het openen van de deuren of andere doorgangen, enz.

Conclusie


Met Echo is er niets mis, maar toch zal het moeite hebben om boven de middelmaat uit te springen. Er wordt wel een leuk verhaal gebracht, al gebeurt dat grotendeels door de gesprekken tussen En en London. Qua gameplay wordt alles vrij eenvoudig gehouden, een leuke noot is wel dat de vijanden zich aan jouw speelstijl aanpassen. Echo is te koop voor € 23,99, en dat is correct gezien de gameplay en de content.

Pluspunten


  • Vijanden passen zich aan jou aan
  • Gameplay is eenvoudig gehouden


Minpunten


  • Gebrek aan variatie omgevingen/geluid
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

ECHO

Release
di 19 sep, 2017
Genre
Actie
Platform
ps4
Uitgever
Ultra Ultra
Ontwikkelaar
Ultra Ultra

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10