Gamescom 2015: Battleborn

Gamescom 2015: Battleborn

Van Battleborn kregen wij tekst en uitleg en mochten we ook zelf aan de tand voelen!

 

Battleborn is ontwikkeld door Gearbox, voor zij die het niet weten, dit zijn de verantwoordelijken voor de Borderlands-reeks. Dit gezegd zijnde en terwijl algemeen geweten is dat ik een fan ben van Borderlands keek ik uiteraard uit naar deze afspraak...Eén van Gearbox' afgevaardigden kwam tekst en uitleg geven over hun nieuwste IP: Battleborn. Deze game speelt zich af in de verre toekomst waar het heelal bijna volledig uitgedoofd is, en er slechts één enkele ster nog over is - uiteraard is dit slechts één van de wetenschappelijke mogelijkheden. Rond deze laatste ster hebben zich verschillende rassen/beschavingen gevestigd, alle met andere beweegredenen. Zo zijn er diegenen die de ster willen bestuderen (waarom brandt deze zo lang?), diegene die ze willen verafgoden, en uiteraard ook diegenen die er winst uit willen slaan, en zo nog een hele hoop facties.Wanneer je de game speelt zal je kunnen kiezen uit 25 (!) verschillende personages. Gearbox heeft ondervonden dat de meeste mensen die Borderlands speelden, slechts één personage tot het maximum level bracht. Aangezien zij willen dat iedereen optimaal geniet van hun game, hebben ze het levelsysteem volledig moeten herdenken. Zo zal het zelfs mogelijk zijn om een personage tijdens een missie van een half uurtje naar het maximum level te brengen. Zo is het veel toegankelijker geworden om met meerdere personages te spelen. Het upgraden gebeurt via een helix menu. Wanneer je stijgt in level zal je 'omhoog' op je D-pad moeten inhouden om een soort upgrademenuutje te krijgen. Hierbij krijg je keuze uit slechts twee opties, links of rechts, L2 of R2. Dit zal je in totaal tien keer kunnen doen, want de levelcap staat op 10. Je speciale vaardigheden zitten onder de schouderknoppen verborgen en zijn natuurlijk zeer afhankelijk van hetgeen dat je kiest. Kies je om wat langer te zweven, kies je voor een granaat die meer schade doet, of een granaat waarvan de impact ruimer is? Alles hangt af van de speler.
Verder bestaat de game uit vele kleine missies die je met z'n vijf kan aanvangen, en dit in Borderlands-stijl. De graphics hebben dezelfde stijl van The Handsome Collection, die beschikbaar is op PS4. Ook bij het gebruik van humor is het zeer duidelijk dat deze game van de Borderlands-makers komt. Vooral de grappige anekdotes en onderschriften bij de (mini)bazen zijn zeer herkenbaar, alsook de uitspraken van het gekozen personage.

Een ander groot element uit Borderlands zijn de wapens en de uitrusting die je tot je beschikking hebt. Ook hier mogen we spreken over een zeer groot aanbod, en dit is nogal licht uitgedrukt. Uiteraard heb je verscheidene wapens, maar ook items die je granaten veranderen, alsook je uitrusting.

Conclusie


Wanneer ik de controller in handen kreeg voelde de gameplay zeer vertrouwd aan. De speciale vaardigheden, het schieten en natuurlijk de 'over-the-top-actie' zijn zeer bekend. Je karakter upgraden gebeurt op kinderlijk eenvoudige wijze en je skills gebruiken doe je zeer vlotjes. De instapdrempel voor iemand die nog nooit Borderlands heeft gespeeld is ook verrassend klein. De  gemiddelde gamer zal zo ook snel de besturing vlot in handen hebben, alsook een goed idee hebben van het bedoelde concept (what it's all about).

Voor mij is dit één van de toppers die ik op Gamescom heb gezien. Ik kijk uit naar deze game die uitgebracht zal worden in het voorjaar van 2016.

Battleborn

Battleborn
Release
di 03 mei, 2016
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
2K
Ontwikkelaar
Take-Two Interactive Software

Battleborn kopen?