Speciale editie covers zijn gemaakt door de wereldberoemde kunstenaar Charly Palmer, om de legacy van basketbal te vieren ter ere van de 75e verjaardag van de NBA!

Speciale editie covers zijn gemaakt door de wereldberoemde kunstenaar Charly Palmer, om de legacy van basketbal te vieren ter ere van de 75e verjaardag van de NBA!

NBA 2K22 bevat Luka Dončić en de scorende legendes van de NBA - Kareem Abdul-Jabbar, Dirk Nowitzki en Kevin Durant - als cover atleten!Dit jaar zal NBA 2K22 drie edities van het spel aanbieden, beschikbaar op digitale en fysieke formats: Standard Edition, een Cross-Gen Digital Bundle en een speciale NBA 75th Anniversary Edition:
  • De Standard Edition zal verkrijgbaar zijn voor €69,99 op previous-gen platformen (PlayStation 4, Xbox One consoles, Nintendo Switch en pc) en €74,99 op new-gen consoles (PlayStation 5 en Xbox Series X|S);
  • De Cross-Gen Digital Bundle is verkrijgbaar voor €84,99 en geeft spelers toegang tot de Standard Edition op zowel previous- als new-gen-consoles binnen dezelfde PlayStation- en Xbox-consoles;
  • NBA 2K22 NBA 75th Anniversary Edition is verkrijgbaar voor €99,99 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc. Dual-gen toegang is inbegrepen voor zowel de Cross-Gen Digital Bundle als de NBA 75th Anniversary Edition voor de PS4/PS5- en Xbox One/Xbox Series X|S-platforms en biedt een versie van de game op elke consolegeneratie binnen dezelfde consolefamilie. De NBA 75th Anniversary Edition voor Nintendo Switch zal alleen digitaal verkrijgbaar zijn in de EMEA-regio.


De NBA 75th Anniversary Edition viert drie van de meest iconische mannen van de competitie, die een revolutie teweegbrachten in de 75 jaar dat competitie bestaat:
  • Hall of Famer, zesvoudig NBA kampioen en zesvoudig MVP, en all-time NBA scoring leader, Kareem Abdul-Jabbar, een legende die nog steeds invloed heeft op het spel van vandaag, van zijn gepatenteerde Skyhook tot zijn activisme in sociale kwesties;
  • 14-voudig All-Star, NBA-kampioen en MVP, Dirk Nowitzki, belichaamt niet alleen de wereldwijde uitbreiding van het basketbal, maar ook de evolutie van het spel zelf als de protoypische ‘sharpshooting big man’;
  • Kevin Durant, 11-voudig All-Star, competitie MVP en tweevoudig NBA-kampioen, een legende in zijn eigen recht en bekend om zijn unieke aanwezigheid in de competitie, verschijnt voor de derde keer als NBA® 2K atleet op de cover.
De NBA 75th Anniversary Edition en Cross-Gen Digital Bundle zijn voorzien van artwork op de cover, geschilderd door de in Atlanta gevestigde kunstenaar Charly Palmer, wiens werk in de beeldende kunst wordt gekenmerkt door complexe composities en een unieke techniek en stijl. Palmer's werk wordt in het hele land tentoongesteld; hij is het meest bekend om zijn "Civil Rights" serie van schilderijen en composities getiteld "America Must Change," die furore maakte als cover van TIME Magazine in juli 2020.

Citaat van: Alfie Brody, Vice President Global Marketing Strategy bij NBA 2K

De NBA 2K cover is altijd een middel geweest om verhalen te vertellen en een manier om de unieke en diverse achtergronden van de atleten te laten zien. De cultuur rond het basketbal is levendig en overstijgt geografische grenzen. Dit jaar willen we die wereldwijde diversiteit laten zien via Charly's verbazingwekkende, one-of-a-kind kunst.


In Noord-Amerika kunnen spelers een speciale versie van de Standard Edition kopen met zesvoudig WNBA All Star en WNBA Kampioene, Candace Parker, op de cover en exclusief verkrijgbaar via GameStop en EB Games. De verschijning van Parker is een mijlpaal voor NBA 2K: de eerste vrouwelijke coveratlete in de geschiedenis van de franchise. De cover van de Chicago Sky-ster is de nieuwste stap in NBA 2K's voortdurende initiatieven om vrouwen een prominente plaats te geven in de game. In Japan kunnen spelers ook een speciale versie van de Standard Edition kopen met daarop Washington Wizards Rui Hachimura, een rijzende ster die in 2019 de eerste Japanse speler was die in de eerste ronde werd opgesteld en de eerste Japanse speler die de NBA Playoffs bereikte.

NBA 2K22

NBA 2K22
Release
do 18 nov, 2021
Genre
Sport
Platform
ps4 ps5
Uitgever
2K Sport
Ontwikkelaar
2K Sports

Steun playstationclan.be