Shadow of Mordor: The Bright Lord review

Shadow of Mordor: The Bright Lord review

Hoe is de laatste DLC van Shadow of Mordor? Lees hier de reviewCelebrimbor, The Bright Lord


Iedereen die het hoofdverhaal van Shadow of Mordor heeft beŽindigd weet dat Celebrimbor, de smid die de Ene Ring heeft gemaakt, een opstand tegen Sauron heeft geleid. Dit verhaal speelt zich af tussen het gedeelte waar Celebrimbor de ring van Sauron heeft genomen en het punt dat de ring naar de Duistere Heer terugkeert.

Concreet betekent dit dat de verschillende missies wat op hetzelfde neerkomen: vind een warchief en 'brand' deze zodat hij aan je zijde vecht. Op zich weinig nieuws, maar de meerwaarde vinden we in de onderlinge dialogen tussen Sauron en onze Wraith-vriend. Zo voel je ook aan dat de Ring zijn invloed heeft op onze nobele elf.
Out with the old, in with the new


In tegenstelling tot de vorige DLC (Lord of the Hunt), waar je aan de slag kon met een volledig opgewaardeerde Talion, moet je het deze keer doen met Celebrimbor. Hierdoor zal je enkele vaardigheden 'verliezen', waaronder de handige vaardigheid waardoor de tijd vertraagt wanneer je je boog opspant. Langs de andere kant krijg je er wel enkele bij, waaronder een 'Shadow Brand', waarmee je in een oogwenk een grote afstand aflegt en de daarbij horende Uruk'hai bekeert.

Een ander hulpmiddel is uiteraard de Ring. Die moet eerst opgeladen worden, en dit doe je door de orcs, captains, warchiefs en zo meer te bekeren. Wanneer hij opgeladen is, druk je op R3 en L3 tegelijkertijd, want hierdoor activeer je de Ring. De tijd vertraagt, en dan heb je de optie om een tijdlang vuurpijlen af te schieten, of om finishers uit te voeren, en meer van de vrijgespeelde vaardigheden.

Een pluspunt bij deze DLC is dat je hem aanvangt zonder een 'overpowered' gevoel te hebben. Je bent enkele (handige) vaardigheden kwijt, ten opzichte van je Łber-Talion, en hierdoor voel je je toch wat kwetsbaarder. Dit in tegenstelling met de Lord of the Hunt-DLC.Conclusie


Als je de game hebt, is dit een uitstekende DLC om hem weer eens op te pakken. Het verhaal van 'Celebrimbor VS Sauron' zal vele Lord of the Ring - fans doen kwijlen, en hier zit zelfs een heuse verfilming in. Akkoord, de gameplay is veelal hetzelfde, maar de dialogen tussen de Heer en zijn smid zijn voer voor meer. Het is wel een minpuntje dat, als je de verhaal hebt beŽindigd, je niet meer terug kan naar het grauwe Mordor om eventuele losse eindjes aan elkaar te euhm... knopen. Deze DLC houdt je een viertal uurtjes zoet, en dan heb je nog een nieuwe Challenge mode, en dat is de Ä 9,99 zeker waard.VerhaalGameplayGraphicsSoundSpeelduurTotaal
9/109.5/109/109.5/108/1090/100


Lees de volledige review hier!

Middle Earth: Shadow of Mordor

Middle Earth: Shadow of Mordor
Release
vr 03 okt, 2014
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps3 ps4
Uitgever
Warner Bros. Interactive Entertainment
Ontwikkelaar
Monolith Productions

Middle Earth: Shadow of Mordor kopen?