Pool Party

Partygames, we kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Want wat is nu leuker dan je vrienden het vuur aan de schenen leggen in een videogame? Wij hoopten met Pool Party wat variatie te vinden en vooral veel plezier te beleven.De geteste versie is de PS5-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Mindscape, helaas gekend van helaas heel wat mindere games, probeert met Pool Party een andere doelgroep aan te spreken; hetzij kids die met en tegen elkaar willen spelen, anderzijds jongvolwassenen. Het menu windt er geen doekjes om: zo kan je alleen met AI spelen of in groep. Vervolgens krijg je de keuze om aparte spellen te spelen of een toernooivorm op te zetten. Alles valt of staat natuurlijk met de aangeboden selectie minigames en daar valt het een en het ander over te vertellen.Je krijgt de keuze tussen onder meer tennis, voetbal, sumo en ‘last man standing’. De opzet is simpel: Pool Party stelt elk personage voor als een bal (zoals tijdens het poolen dus) en jij als persoon fungeert als keu. Je bal kan je dus in alle richtingen stoten, maar je moet altijd onthouden dat er frictie is en je ook niet snel zal stilstaan. Bij een potje tennis moet je bijvoorbeeld de tennisbal telkens raken en op voorhand inschatten waar je zelf terecht zult komen. Hetzelfde bij ‘last man standing’ waarbij je tegen anderen moet botsen tot ze ‘geput’ zijn. Niet evident, maar gelukkig heb je alles onder de knie na enkele spelletjes. Grootste nadeel aan Pool Party is echter een tekort aan variatie, waardoor je misschien snel zal uitgekeken zijn op de game.

Graphics & Sound


Pool Party biedt wat je van een (simplistische) partygame verwacht: leuke deuntjes, eenvoudige geluidseffecten en eenvoudige graphics waar niks op aan te merken valt.Conclusie


Plezier zal je zeker beleven aan Pool Party, vooral thuis op de bank met vrienden. De gameplay krijg je na enkele spelletjes onder de knie, al blijft variatie wel uit. Het aantal minigames mocht gerust hoger.

Pluspunten


  • Leuke gameplay
  • Tot en met vier
  • Selectie spellen


Minpunten


  • Te weinig variatie
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
6/10

Pool Party

Release
do 16 mei, 2024
Genre
Party
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Mindscape

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
6/10