Space Mercenary Defense Force

Space Mercenary Defense Force verscheen recent en hoewel het alles mee heeft van een rasechte shoot’em-up, bevindt de game zich toch meer in het roguelike-genre. Wij zochten uit hoe dat komt.De geteste versie is de PS4-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Als roguelike duurt Space Mercenary Defense Force even om er helemaal in te komen en voordat de game effectief plezant wordt. Gelukkig breidt het speelplezier zich sessie na sessie uit, gezien je dan pas de ware aard van de shooter ontdekt. Zo hoef je alleen maar rond te vliegen en knalt je ruimteschip automatisch in het rond. Hoe meer vijanden sneuvelen, hoe sneller je XP-balkje groeit tot je upgrades kan vrijspelen. Hoe langer je het volhoudt, hoe meer aliens je pad zullen kruisen tot er zelfs bosses op je scherm verschijnen. De teller telt bij elke sessie vanaf 20 minuten af, maar het zal lang duren vooraleer je effectief een sessie kan rondmaken. Hoe meer upgrades je vrijspeelt, des te meer vijanden ten tonele zullen verschijnen en het je moeilijker zullen maken. Gelukkig kan je na elke sessie ook permanente upgrades aanschaffen, wat uitnodigt om ook telkens beter te doen en verder te geraken.Graphics & Sound


De titel behoudt vooral de focus op diens simplistische, doch verslavende gameplay en introduceert 2D graphics met eenvoudige deuntjes.

Conclusie


Space Mercenary Defense Force komt traag op gang, maar weet als roguelike te overtuigen door op gepaste tijde nieuwigheden te introduceren. Prijs/kwaliteit een van de betere in het segment.

Pluspunten


  • Verslavende roguelike
  • Upgradesysteem


Minpunten


  • Soms té simplistisch
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
6/10
Duur
8/10

Space Mercenary Defense Force

Release
wo 01 mei, 2024
Genre
Shoot-em-up
Platform
ps4 ps5
Uitgever
eastasiasoft

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
6/10
Duur
8/10