F1 24

Het is moeilijk om elk jaar te innoveren, maar toch slaagde Codemasters erin onze interesse te wekken met F1 24 door enkele nieuwigheden te beloven. We waren dan ook benieuwd of ze hun beloftes hadden gehouden.De geteste versie is de PS5-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Codemasters introduceerde in F1 23 heel wat verbeteringen en wou dit jaar op dat elan voortbouwen. Het begon met de physics-engine te tweaken, waardoor je dit keer nog beter de impact voelt wanneer je je wagen eigenhandig wil afstellen om meer (of minder) downforce te creëeren. Het wist ook de grip te verbeteren. In de vorige editie had je nog het gevoel teveel uit de bochten te vliegen, terwijl de wagens nu iets baanvaster zijn geworden. Zoek je even de grindbak of het gras op, zal je ook merken dat je grip slechter is en het enkele rondjes zal duren vooraleer het euvel is verholpen. Iets meer realisme en dat is maar goed ook, want het zal nodig zijn als je tegen de AI zal racen. Die is immers enorm agressief en zal je, vaak zonder strafpunten te krijgen, zomaar van de baan rammen. Wij hopen alvast op een update om dit euvel te verhelpen…Naast het gebruikelijke racen in gekende modi zoals Time Trial, Quick Race en Online, vinden we dit jaar de grootste verandering terug bij de Career-modus. Daar kan je voortaan ook in de huid kruipen van je favoriete F1-piloot, naast het aanmaken van je eigen personage. Het is nieuw, al hadden we dat al enkele jaren verwacht. Daarnaast komt er sinds eeuwen de optie terug om in co-op een volledig carrièretraject te doorlopen, wat nog de meeste welgekomen vernieuwing is. Wat dan weer wel wegvalt, is Breaking Point, de verhaalmodus die men vorige edities wist uit te bouwen. Het is dus met geven (en helaas ook nemen) bij Codemasters.

Graphics & Sound


Grafisch ziet F1 24 er net iets beter uit dan vorig jaar en zijn vooral de aangepaste circuits de beste vernieuwing. Ook de soundtrack in de menu’s krijgt van ons alvast een duim omhoog.Conclusie


F1 24 verbetert heel wat minpunten van F1 23, maar neemt tegelijk ook enkele pluspunten weg. Enkele bizarre keuzes doen ons alvast hopen dat Codemasters volgend jaar iets kritischer is voor zichzelf en enkel maar zaken zal toevoegen en verbeteren.

Pluspunten


  • Online co-op
  • Circuits vernieuwd
  • Career-mode met F1-piloten
  • Verbeterde physics


Minpunten


  • AI enorm agressief
  • Wegvallen modi
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

F1 2024

Release
vr 31 mei, 2024
Genre
Sport
Platform
ps4 ps5
Uitgever
EA Sports
Ontwikkelaar
Codemasters

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
8/10