Sea of Thieves

Ahoy, piraatjes! Na een domper op de feestvreugde met Ubisofts Skull and Bones, komt Microsoft Xbox tot de redding en brengt het diens succesvolle Sea of Thieves eindelijk naar onze geliefde PlayStation.De geteste versie is de PS5-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Sea of Thieves, een van ontwikkelaar Rareís laatste pareltjes, heeft eindelijk zichzelf een weg gebaand naar Sonyís PlayStation nadat Microsoft Xbox het roer volledig heeft omgegooid. En maar goed ook, want dit is een van die niche titels die je eens in je leven moet gespeeld hebben. De opzet is eenvoudig; als piraat kan jij je eigen verhaal schrijven en dat kan je alleen of met online bondgenoten. Om je een beetje te helpen, heeft Rare gelukkig meerdere quests voorzien en kan je rekenen op honderden uren aan content, waaronder verhaallijnen uit onder meer Monkey Island en Pirates of the Caribbean. Seizoensupdates en meer; alles vind je in deze PlayStation-versie van Sea of Thieves terug, wat het ook wat lastig maakt om nog de bomen door het bos te zien als je als beginneling aan je avontuur wil beginnen.Een kleine tutorial maakt je wegwijs in de gigantische wereld van Sea of Thieves waarbij je op een klein eilandje al snel leert omgaan met vuurwapens en een kaart leert lezen. Zonder schatkaart geen schat en zonder schop al zeker geen manier om te beginnen graven. Vissen, voedsel plukken en maaltijden klaarmaken kan allemaal, terwijl je ook zeker aandacht zal moeten besteden aan je schip. Zo zal je met je bemanning wilde zeeŽn moeten trotseren om de beste schatten te kunnen vinden, maar zal je ook aandacht moeten besteden aan vijanden. Vorm je een alliantie of begin je met kanonskogels te schieten? In het laatste geval zal je moeten voorbereid zijn om ook gaten te dichten en voldoende rantsoenering in te slaan bij de lokale handeldorpjes, waar telkens ook weer nieuwe quests op je te wachten staan. Kortom; we zijn blij dat Sea of Thieves met een legio aan content eindelijk voor iedereen beschikbaar is.

Graphics & Sound


Rare wist de game een unieke stijl te geven, die verdraaid voor de ideale sfeer weet te zorgen. Arrrrr.Conclusie


Sea of Thieves leent enorm veel elementen uit verschillende genres, maar is op zijn geheel eigen manier dan weer zo uniek dat je niks anders kan dan de game te hebben geprobeerd. Het best met drie maatjes aan boord.

Pluspunten


  • Boordenvol content
  • Multiplayer
  • Events


Minpunten


  • Overweldigend
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
10/10

Sea of Thieves

Release
di 30 apr, 2024
Genre
Adventure
Platform
ps5
Uitgever
Microsoft
Ontwikkelaar
Rare

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
10/10