Black Stories V.I.P. Fails

Black Stories V.I.P. Fails

In deze speciale editie van Black Stories worden verhalen van beroemdheden uit de doeken gedaan. Slaag jij erin om te achterhalen wat er precies gebeurde?

 

Doel van het spel


Achterhalen wat er gebeurd is aan de hand van een afbeelding en een korte inleiding.

Setup


Samen wordt beslist welke variant er gespeeld wordt. Een spelleider wordt gekozen.

Spelverloop


Bij deze V.I.P. Fails hoort een nieuwe variant, maar allereerst leggen we de klassieke manier uit van het spelen van Black Stories.

Er wordt een raadselmeester aangesteld. Die neemt de bovenste kaart en leest die eerst in stilte de voor- en achterzijde. Hij leest dan de voorzijde van de kaart en toont de afbeelding. De groep stelt enkel ja-nee vragen, en aan de hand van de antwoorden moet de groep trachten de situatie te achterhalen. Eens de groep al voldoende elementen heeft kunnen vinden, leest de raadselmeester wat er precies is gebeurd. Daarna wordt de kaart onderaan de stapel gelegd.

Raadselprofi-variant


In deze versie krijg je ook een punchboard met vijftien fiches. Deze fiches plaats je in drie stapels van elk vijf fiches. Deze variant speel je in drie ronden waarbij de spelers zoveel mogelijk fiches proberen verzamelen. De raadselmeester leest de voorzijde hardop voor en toont de afbeelding. De raadselmeester blijft voor deze drie ronden hetzelfde. Als een lid van de groep een goede vraag kan stellen die een aanwijzing betekent voor het oplossen van het raadsel, kan de raadselmeester beslissen een fiche te geven. De ronde eindigt wanneer ofwel de situatie geraden is, ofwel de vijf fiches uitgedeeld zijn. Na drie ronden worden de fiches geteld die elke speler heeft verdiend, die wint het spel. Bij een gelijke stand wordt er nog een extra ronde gespeeld.Materialen


Het materiaal bestaat uit vijftien fiches uit dun karton en 50 kaarten van tarotformaat. De afbeeldingen zijn mooi getekend en kunnen de spelers ook op een dwaalspoor brengen.

Conclusie


Wie Black Stories al heeft gespeeld weet waaraan hij zich mag verwachten. Het is leuk dat er een extra variant uitgewerkt is, die een element van competitiviteit toevoegt, zodat de variatie en herspeelbaarheid toeneemt.

Overzicht


Speelduur Ongeveer 15 minuten, maar dit kan uitlopen
Aantal SpelersMeer dan twee
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
Voor wie?Vanaf een leeftijd van 12 jaar, gezien de situatie op sommige kaarten


Wij danken Tucker's Fun factory voor het ontvangen van een reviewexemplaar.

Steun playstationclan.be