Bite the Bullet

Bite the Bullet, voor velen een nobele onbekende. Het is een run and gun game gemodelleerd naar de 16bit pixelgames van weleer. En ja, dit genre is aan een heropleving bezig. Of deze er bovenuit steekt en of hij überhaupt potten kan breken, lees je hier.

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Het verhaal speelt zich ettelijke jaren in de toekomst af. Jij bent een huurling die voor het ietwat sinistere DarwinCorp werkt. Hun doel: alle wezens op een verwoeste aarde catalogiseren. Eén probleem, de aarde is overlopen door ghouls. Gelukkig ben jij, dankzij biologische upgrades, in staat om letterlijk alles, en dus ook je vijanden, op te eten. Alles in zicht staat op het menu!

Of het verhaal zo zwart-wit is, of het allemaal toch iets gecompliceerder is, kom je verder in de loop van het verhaal te weten. Een verhaal zonder al te veel inhoud, maar dat is dan ook niet de reden waarom je dit type arcadegame speelt.

 

Gameplay


Een klassieke run and gun en hoe dat uitgewerkt is, is best oké, maar zeker niet uitzonderlijk. Het schieten voelt heel natuurlijk aan maar slaagt er ook niet in om boven alle andere games in zijn genre uit te steken.

Zoals in vele games van dit type zijn er natuurlijk ook enkele platform elementen in Bite the Bullet verwerkt. Helaas loopt dit deel niet zo vlot. Je mag de perfecte opeenvolging van sprongen in je hoofd hebben, de kans dat je hier op enige frustraties botst is vrij groot.

   

Tot slot, een laatste element van Bite the Bullet, is het opwaarderingssysteem. Doorheen de verschillende levels verzamel je experience points die je kan spenderen in een skill tree. De richting die je kiest die je in de skill tree zal bepalen of je een vegetariër, vleeseter, metaaleter of alleseter wordt. Afhankelijk van de tak kan je je punten investeren om bepaalde passieve skills vrij te spelen. Het moet gezegd worden, deze RPG-elementen zijn best goed uitgewerkt en zitten naadloos verweven in het DNA van de game.

Graphics & Sound


Bite the Bullet blaakt van een nostalgie naar het 16bit tijdperk. Helemaal niets mis mee, maar waar het fout loopt is dat deze pixels vermengd worden met wat moderne invloeden. Dit creëert een nogal schizofreen gevoel. De conclusie dat een keuze voor één van beide richtingen beter was geweest, is snel genomen.

 

Het achtergrondgeluid is behoorlijk repetitief. Makkelijk te negeren, maar eenmaal je er toch op gefocust geraakt is het toch enigszins irritant. Maar goed, dat hoort bij de nostalgie naar het 16bit tijdperk.

Conclusie


Een dertien in een dozijn type spel dat hier en daar wel een leuke gimmick of goeie rpg elementen introduceert. Op grafisch vlak komt de game echter ietwat schizofreen over. Over het algemeen is Bite the Bullet leuk voor even maar zeker geen must-have.

Pluspunten


  • RPG-elementen
  • de voedselgimmick


Minpunten


  • Schizofrene graphics
  • vervelende soundtrack
Reviewer: Heisenberg

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6/10
Geluid
5/10
Duur
7/10

Bite the Bullet

Release
vr 14 aug, 2020
Genre
Shooter
Platform
ps4
Uitgever
Graffiti Games
Ontwikkelaar
Mega Cat Studios

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6/10
Geluid
5/10
Duur
7/10