Crash Bandicoot 4: Itís About Time (PS5)

We zouden het bijna vergeten dat Crash Bandicoot 4: Itís About Time zijn weg nog niet naar de PS5 had gevonden, maar daar is nu eindelijk verandering in gebracht. Benieuwd wat dat zou geven op Sony's klassebak!De geteste versie is de PS5-versie.

Verhaal


Crash Bandicoot 4: Itís About Time is geen nieuwe release geworden waarbij extra (verhaal)content aan is toegevoegd, helaas, maar laat dat jou als kersverse (mogen we toch hopen?) eigenaar van een PlayStation 5 niet tegenhouden om de game aan te schaffen. Zoals je kon lezen in onze review van de PS4-versie (deze vind je hier terug: https://playstationclan.be/index.php?action=reviews&sa=view&in=887) is het verhaal alvast de moeite om zowel als fan of als nieuwkomer te ontdekken. Heb je de game al gespeeld, dan kan je gerust je savegame op de PS5 inladen en verder de vele moeilijke levels trotseren. Waarom je dat zou doen? Vanwege de vele tweaks die zijn aangebracht aan de game, dankzij Sony's extra rekenkracht die wordt voorzien door de PlayStation 5.Gameplay


Timing is cruciaal bij games als Crash Bandicoot waarbij het belangrijk is te springen van platform naar platform en tegelijkertijd vijanden te ontwijken of uit te schakelen. Dankzij de PlayStation 5 kan dat voortaan aan 60 frames per seconde. Dat was ook reeds het geval op de PlayStation 4 Pro, met als verschil dat het wel degelijk een upgrade is als we dit vergelijken met de instabiele framerate op de base PS4. Die varieerde van 30 tot 40 frames per seconde, wat voor mensen die nooit een Pro in huis haalden en nu de PS5 bezitten een wereld van verschil zal betekenen.

Wie geen pietje precies is op vlak van frames per seconde, of reeds een PS4 Pro in huis had om van 60fps te kunnen genieten, kan gelukkig wel de nodige veranderingen aanvoelen dankzij de PS5 DualSense-controller. Die geeft voortaan betere (en meer) feedback wanneer je al tollend vijanden te lijf gaat of bijvoorbeeld de haak van Tawna gebruikt om van platform naar platform te glijden. Een leuk extraatje, wat het spelen op de PS5 alleen maar aangenamer maakt.Graphics & Sound


De grootste aanpassingen vielen echter op grafisch en audiovisueel vlak te bespeuren. Zo worden de 60fps niet alleen behouden in 1080p, maar ook in 4K. De grafische pracht van de game spat van het scherm, terwijl iedereen met een 3D Pulse Headset van diepgaandere geluiden kan genieten. Een streling voor het oog ťn oor!

Conclusie


Hoewel er geen extra content is voorzien voor deze heruitgave op de PlayStation 5, zijn het vooral technische elementen die er de ultieme versie van Crash Bandicoot 4: Itís About Time van maken. Het mooiste is zelfs dat je als PS4-eigenaar je savegame gewoon kan overzetten naar de PS5 om je progressie verder te zetten en voor alle collectibles (die ook procentueel worden bijgehouden in het aangepaste Trophy-systeem) te gaan. Dat de upgrade trouwens gratis is voor iedereen die de game al bezit, maakt het alleen nog maar mooier.

Pluspunten


  • 4K graphics
  • 60fps
  • PS4-savegame kan worden overgezet


Minpunten


  • Zelfs aan 60fps aartsmoeilijk
  • Geen extra content
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10

Crash Bandicoot 4: Itís About Time

Release
vr 02 okt, 2020
Genre
Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Activision
Ontwikkelaar
Toys for Bob

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10