Immortals Fenyx Rising - A New God

Hoe vergaat het Fenyx na haar avonturen? Dat kan je hier lezen! Let op, deze review bevat grote spoilers ten aanzien van het hoofdverhaal!

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal - Opgepast SPOILERS!


Fenyx heeft bewezen dat zij van het juiste materiaal gemaakt is om de goden te vervoegen op de Olympus. Zo gezegd, zo gedaan, maar daar eindigen zijn/haar ambities niet. Je wil uiteraard deel uitmaken van het Pantheon, het groepje goden dat het écht voor het zeggen heeft. Zeus, je pa, geeft je de opdracht om bij de bevrijde goden te gaan, en hun opdrachten te vervullen. Zo gezegd, zo gedaan ... of toch niet?

 
   

Gameplay


In het hoofdverhaal konden we kennismaken met een heus platformgedeelde. En laat het nu net dit deel uit de gameplay zijn die overeind blijft in deze DLC. Bij het starten van deze uitbreiding krijg je de vraag of je zeker wil zijn, je voortgang wil overzetten en je eventuele spoilers kan verdragen. Je start deze DLC dan ook met een volledig opgewaardeerde Fenyx, en dat blijkt broodnodig...

De puzzels manifesteren zich net zoals de Tartaros-uitdagingen. Je gaat naar een plekje en je geeft het startsein. Je zal niet alleen grote puzzels moeten oplossen, maar je zal je ook doorheen de omgeving moeten manoeuvreren met volledig opgewaardeerde 'godenkrachten', dat zijn de beloning die je krijgt in het hoofdverhaal bij het bevrijden van de verschillende goden. Veelal zal je tussen het vliegen, gooien en verplaatsen van objecten van deze gebruik moeten maken, of correct moeten aaneenschakelen als je voortgang wil maken in de puzzels.

Er is één gameplay-element uit het hoofdspel gehaald, en dat is vele malen vergroot. Dit zowel in de algemene gameplay, als de moeilijkheid. Je zal je namelijk soms doorheen de levels een weg moeten banen, en die weg laat weinig marge over. Een kleinste 'verkeerde' of te late invoer, en je mag een segment van ettelijke minuten herbeginnen. Op zich maakt dat wel deel uit van 'het spel', en voornamelijk van de DLC, maar je zal toch een hoop geduld moeten uitoefenen als je het einde wil halen. Verschillende leuke elementen uit het hoofdverhaal zijn ook weggelaten, zoals het exploratiegedeelte en de zogenaamde zijmissies. Veel is er op Olympus niet te doen, behalve de uitdagingen.

Conclusie


Wie zich graag bezighield met het platformgedeelte uit het hoofdverhaal, zal deze DLC met alle plezier ter hande nemen. Wie echter wat minder geduld heeft, zal vele malen vloeken op deze uitbreiding. Gezien het gaat over de eerste van drie uitbreidingen kunnen we veronderstellen dat de volgende DLC zich op een ander aspect zal toeleggen.

Pluspunten


  • Mooie uitdaging voor gamers die van platforming houden


Minpunten


  • Verhaal is heel dun en dient als setting voor de gameplay
  • Gameplay kan soms frustrerend zijn
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
9/10
Geluid
8.5/10
Duur
7/10

Immortals Fenyx Rising

Release
do 03 dec, 2020
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft Quebec

Score

Verhaal
5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
9/10
Geluid
8.5/10
Duur
7/10