Mortal Kombat 11 Ultimate

Mortal Kombat 11 kwam recent met een ultimate versie. Wat deze precies inhoudt, lees je hier! Let op: Spoilers!

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


Lord Raiden is na de nederlaag van Shinnok wat de pedalen kwijt. Hij wordt gecorrumpeerd door het medaillon van de verslagen Elder God. Dit gezegd zijnde kan Raiden geen God doden, maar zoals hij zelf zegt: "There are faits worse then death". Zo gezegd zo gedaan en op die manier wordt het hoofd van Shinnok een luguber tafelornament. Lui Kang en Kitana hebben elkaar gevonden ... in de dood. Zij verwijten Raiden hun sterven en staan aan het hoofd van het ondode leger van de Netherrealm. Gelukkig zijn er nog soldaten zoals Sonya en Cassie die niets liever doen dan dingen op te blazen. Of was dat Johnny?

   

Dit is allemaal niet naar de zin van Kronika, die toch enig verwantschap heeft met de gemutileerde god. Die heeft niets anders te verzinnen dan het verleden van grofweg 25 jaar geleden en het heden wat door elkaar te mixen. Hierdoor komt aan het licht hoeveel de allianties veranderd zijn doorheen de jaren en moet oud het tegen nieuw opnemen, en omgekeerd.

Het nieuwe verhaal, met de nieuwe vijand(en) komen zeker tot hun recht in het Mortal Kombat - universum. Vooral het einde doet smaken naar meer!

Aftermath


Na de gebeurtenissen van MK11, waarbij Lui Kang, zijn vijand Kronika heeft verslagen, bevinden we ons in het begin van de tijd. Het is de verantwoordelijkheid van Kang om een nieuwe tijdslijn te creŽren en alles in goede banen te leiden. Kronika is amper dood, of er opent er zich een portaal. Niemand minder dan Shang Tsung, vergezeld door Fujin en Nightwolf, verschijnen op het toneel. Shang vertelt dat Lui onmogelijk de tijd kan herstarten, gezien de kroon van Kronika gebroken is tijdens het finale gevecht. Fujin en Nightwolf, beiden eervolle figuren, beamen dit en vragen Lui om hen terug te laten keren in de tijd, waar Kronika de kroon nog niet heeft, en om die veilig te stellen. Zo gezegd, zo gedaan, en het trio gaat terug in de tijd. Al resteert de vraag wanneer Shang zijn kar keert en iedereen een mes in de rug steekt.

   

Gameplay


Op vlak van gameplay verwijs ik graag naar onze initiŽle review.

Maar wat is er dan nieuw? Wat uiteraard het meeste opvalt is het rooster. Naast jaren '80 iconen zoals Robocop, Terminator en Rambo kan je nu ook genieten van de Mortal Kombat-legenden Fujin, Rain, en vooral Mileena! De Ultimate Edition bevat alle vechters die tot op heden beschikbaar zijn!Graphics & Sound


Op audiovisueel vlak worden we zeker niet teleurgesteld. Met een sterke maag bekijken we de bloederige taferelen die zich op het scherm afspelen, met bijhorend gore geluiden. Super!

   

Conclusie


Na de Aftermath en de Ultimate Edition zou je denken, of toch hopen dat de koe uitgemolken is en dat NetherRealms begint werk te maken van hun Injustice 3. We zijn MK11 zeker nog niet beu, maar de sleur loert om de hoek.

Pluspunten


  • Goed verhaal
  • Kombat is beter gebalanceerd dan zijn voorganger


Minpunten


  • Slaat de bal volledig mis op gebied van grindfest
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10

Mortal Kombat 11

Release
di 23 apr, 2019
Genre
Vechten
Platform
ps4
Uitgever
Warner Bros. Interactive Entertainment
Ontwikkelaar
NetherRealm Studios

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10