Spider-Man Remastered

Wie bij de gelukkige PS5-eigenaars hoort heeft een kleine selectie aan nieuwe games ter beschikking. Zo ook Spider-Man: Miles Morales, die voor diegenen met een Ultimate Edition in huis samen met een digitale versie van Spider-Man Remastered komt. Hoog tijd dus om die even terug, in een nieuw jasje én met de DualSense-controller, aan de tand te voelen.De geteste versie is de PS5-versie.

Verhaal


Het verhaal rond het ontstaan van Spider-Man zal bij iedereen inmiddels bekend zijn, maar van zodra je afwijkt en de verschillende tijdlijnen en universa dat Marvel wist te introduceren bekijkt, dan raak je al snel in de war. Gelukkig hoeven we ons daar dankzij Insomniac Games niks van aan te trekken en introduceert het een jonge Spider-Man die net even met MJ uit elkaar is en nog naar zijn ware heldenidentiteit op zoek is. Heel wat schurken zullen de revue passeren en - hoewel de game al van 2018 is -  zullen we niks spoilen over welke precies zullen opduiken en hoe de vele plottwists die de game rijk is voor de nodige animo zullen zorgen. Eén ding is zeker: heb je nog maar pas een PS5 in huis, dan moet je deze zeker eerst gespeeld hebben alvorens aan Miles Morales te beginnen.

Gameplay


Spider-Man is een van die singleplayer games waar het verhaal ervoor zorgt dat je wil blijven verder spelen, maar ook alles errond continu binnen handbereik is waardoor je altijd weet wat gedaan. De stad leeft en naarmate je progressie maakt, zal je meer bezigheden ontgrendelen. Elk type missie, gaande van het voorkomen van een overval tot het vangen van een duif, zal voor de nodige XP en punten zorgen waarmee je vervolgens upgrades en skills kan aanschaffen. Zo beschikt Spider-Man over heel wat nuttige snufjes zodat je niet enkel op vierkantje moet zitten rammen om met boeven af te rekenen, maar waarmee je ze ook aan de muur kan kleven met je spinnenweb.De missiestructuur nodigt uit om niet alleen het verhaal te ontdekken, zo zijn de extra opties talrijk en zorgen de zijmissies voor het nodige extra genot. Het gemakkelijke op de PlayStation 5 is dat je, mits een drukje op de PS-knop, snel een klein overzicht te zien krijgt welke missie je nog kan aangaan en hoeveel minuten deze ongeveer duurt. Een seconde later ben je al een die ene opdracht bezig. Handig, toch? Het zal niet elke keer lukken, maar het feit dat deze ‘snelle’ optie er is, is veelbelovend voor de toekomst.

De grootste impact op de gameplay van deze Remastered-versie, is het gebruik van de nieuwe DualSense-controller. Merkt Spider-Man iets op, dan zal je een kleine trilling in de controller voelen. Ga je dan weer het gevecht aan, dan zal de haptic feedback voor een beter gevoel zorgen waardoor je aangenamer zal zitten spelen. Beide triggers zullen zich ook opspannen als je in het rond webjes zit te schieten en van zodra je aan het slingeren gaat.Graphics & Sound


Goed, we waren tot nu kort en bondig over Spider-Man Remastered gezien het nog altijd dezelfde game is als op de PlayStation 4 (inclusief alle DLC welteverstaan). Dat komt omdat de grootste aanpassingen op grafisch en auditief vlak zijn gebeurd. Om te beginnen is Peter Parker langsgegaan bij de plastisch chirurg en heeft Insomniac Games geopteerd om stem en gelaat te gebruiken van een andere acteur. De reden zou zijn omdat men nu beter zou aanleunen bij de Spider-Man uit de huidige generatie films, wat we - eerlijk gezegd - alleen maar kunnen toejuichen. De lip-sync is overal tiptop en er zijn geen rare gezichtsuitdrukkingen te bespeuren doorheen de volledige game. Topwerk, als je het ons vraagt, en dan hebben we nog niet vermeld hoe mooi Spider-Man Remastered er wel niet uitziet. Raytracing zorgt voor heldere reflecties op de torenhoge raampartijen die de stad rijk is en het pak van onze spinnenvriend kende nog nooit zoveel details. Dat de laadtijden dan nog eens gereduceerd zijn naar één seconde is de kers op de taart.Conclusie


Had je Spider-Man op de PlayStation 4 links laten liggen en heb je nu een PS5 in huis, dan kunnen we alleen maar aanraden om Spider-Man Remastered eerst te spelen vooraleer je aan Miles Morales begint. De game maakt perfect gebruik van de nieuwe mogelijkheden die de console én controller aanbieden, waardoor je des te meer zal genieten van dit prachtige avontuur.

Pluspunten


  • Nieuw gezicht voor Peter Parker
  • Totaalpakket inclusief alle DLC
  • Raytracing
  • Snelle laadtijden en haptic feedback


Minpunten


  • Crashes eigen aan de PS5
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10

Spider-Man

Release
vr 07 sep, 2018
Genre
Actie
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar
Insomniac Games

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10