Immortals Fenyx Rising

In Immortals Fenyx Rising maken we kennis met de rijzende held Fenyx. Is zij klaar om het pantheon te redden of niet? Dat kom je hier te weten!

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


Het gaat niet goed met de Griekse goden. Typhon, één van de titanen die al enkele aeonen gevangen zit, is op één of andere manier uit zijn gevangenis ontsnapt. Hij gaat als een razende tekeer en vernietigt of transformeert vele goden. Zeus keert zich naar Prometheus, nog zo'n reus wiens lever steeds opgegeten wordt door een raaf, gewoon omdat hij het geschenk van vuur aan de mensheid gaf. Prometheus vertelt een verhaal over een sterveling die de goden zal redden: Fenyx.

Het is aan jou, Fenyx, de hoofdrolspeler van dienst, om een manier te vinden om Typhon te overwinnen. Uiteraard zal je dat doen met de hulp van de goden die op één of andere manier getransformeerd werden. Eerste doel is hen dan uiteraard in ere en vroegere vorm herstellen!Het verhaal wordt verteld als een soort flashback en dit op luchtige en humoristische manier. Soms zijn er ook subtiele dubbelzinnigheden, die met enige achtergrondkennis van de Griekse mythologie, een glimlach op het gezicht doen verschijnen.

Gameplay


De game is ontwikkeld door het team achter Assassin's Creed Odyssey. En dat kan je hier en daar wel zien aan de gameplay. Zo lijkt de besturing wel op die vorig genoemde, vooral het gebruik van de schouderknoppen - aanvallen, pijl en boog gebruiken, en dergelijke meer. Het hoofddoel is uiteraard de verschillende goden 'bevrijden', en dit doe je 'open-wereld'-gewijs. Je kiest dus welke missie je aanvangt, zonder lineariteit. Naast die hoofdmissies zijn er wel nog wat andere dingen te doen. Je kan de scheuren van Tartaros dichten door alle kisten en vijanden hierin te verslaan, je kan ambrozijn verzamelen, kistjes met uitrusting verzamelen, kleinere missies starten enzovoort. Hier maken we wel een kanttekening bij, dat de mappen en deelgebieden nooit als té overladen aanvoelen. Daar waar Odyssey af en toe de bal wel missloeg.

 
   

Maar waarom zou je die hebbedingetjes nu allemaal verzamelen? Wel, elk onderdeeltje kan ervoor zorgen dat Fenyx sterker wordt. Zijn/haar vaardigheden zijn in het begin immers vrij beperkt. Wanneer Fenyx rent, rotsen beklimt of zwemt, verbruikt die ook Stamina. Is je stamina op tijdens de beklimming? Da's dan jammer want dan val je onherroepelijk de dieperik in. Onderweg kan je wel nog magische blauwe champignons oppeuzelen, of een drankje drinken, maar het is handiger als je dat extra blokje stamina hebt... Die stamina kan je opwaarderen door je Bliksems van Zeus in te wisselen in de Hal der Goden. Dit is de plek waar je Fenyx opwaardeert. Met speciale mineralen je uitrusting, met ambrozijn je gezondheid, hier kan je ook drankjes maken, én de werking ervan verbeteren, en nog een heleboel andere dingen. Een uniek aspect aan het spelletje is dat bijvoorbeeld alle zwaarden dezelfde basisschade toebrengen, met eventuele bonussen, eigen aan het gevonden wapen. Eens je dan een aspect van je uitrusting opwaardeert, geldt dit onmiddellijk voor alle van hetzelfde type - je zal dus alle zwaarden met één opwaardering beter maken.

Naast de eerder verplichte vechtscènes, is een overgrote meerderheid van de gameplay het oplossen van verschillende omgevingspuzzels. Soms zijn deze licht van aard, soms zijn ze vrij moeilijk. Veelal moet je ze oplossen in één van de scheuren van Tartaros, en daar krijg je ook in het begin een indicatie van hoe moeilijk dat gebied is. Dit gaande van een score van één tot drie - op drie.

   

Graphics & Sound


Op vlak van grafische kwaliteit gooit Ubisoft het over een volledig nieuwe boeg. Vergeet het 'benaderen van de werkelijkheid' zoals in Watch Dogs of Assassin's Creed, want ze gaan hier voor een eerder 'tekenfilm'-look. Het is wel even wennen. Groot voordeel is dat het aantal bugs/glitches/framedrops hier sterk wordt gereduceerd ten opzichte van eerdere titels van de ontwikkelaar. De soundtrack is goed gekozen, maar het accent van onze Griekse vrienden wordt misschien wat te karikaturaal weergegeven; met andere woorden, het accent is te zwaar.

Conclusie


Immortals Fenyx Rising is er eentje voor de RPG-liefhebbers die wat uitgekeken zijn op de standaard open wereld of sandbox games. We krijgen een nieuwe IP met een catchy jasje en dat smaakt naar meer. Er is meer dan genoeg te doen in de wereld van de goden, en dat doe je met plezier, gezien je toch altijd het einde van de tunnel kan zien. We kijken alvast uit naar een vervolg!

Pluspunten


  • Nieuwe IP
  • Wereld voelt levend aan, doch niet té vol met evenementen
  • Originele verhaalvertelling


Minpunten


  • Karikaturale voice-over
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
8.5/10
Duur
9/10

Immortals Fenyx Rising

Release
do 03 dec, 2020
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft Quebec

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
8.5/10
Duur
9/10