The Dark Pictures: Little Hope

Little Hope is het tweede verhaal in de Dark Anthology Pictures. Kon Supermassive Games overtuigen of niet?

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


We situeren ons in de jaren '70. Een gezin, bestaande uit een hoop pleegkinderen, komt op gruwelijke wijze tot hun einde. En dit onder (toevallige?) invloed van kleine Megan. Wat heeft zij er precies mee te maken?
Een tijdsprong... We bevinden ons in het heden. Een buschauffeur moet de omleiding volgen richting Little Hope. Hij doet dit met een zekere nervositeit. De chauffeur moet een manoeuvre uitvoeren omdat er plots een klein meisje in het midden van de weg verschijnt. De inzittenden, een professor en een handvol studenten, ontwaken na het incident. De buschauffeur lijkt van de aardbodem verdwenen. Zij worden omgeven door een mysterieuze mist die ervoor zorgt dat zij niet kunnen terugkeren. Er zit dan niets anders op dan Little Hope een bezoekje te brengen ...

   

De sfeer en de setting zitten helemaal goed in deze game, die een ware horrorervaring biedt. We willen niet te veel spoilen, maar je mag gerust weten dat het de moeite loont om de eindgeneriek te zien, en dit onder de begeleiding van de immer mysterieuze 'curator'.

Gameplay


Op vlak van gameplay kunnen we vrij kort zijn: het betreft een derdepersoons 'walking simulator', waarbij je af en toe QTE's (Quick Time Events) voorgeschoteld krijgt. Hier moet je dan tijdig de correcte beweging maken, de correcte knop indrukken en dergelijke meer.

Toch moeten we bekennen dat alles niet altijd even duidelijk is. Op het scherm komt namelijk (soms) eerst de actie die het personage zal doen, en daarna pas het knopje dat je moet invoeren. Het is niet duidelijk of je, als je een icoon krijgt waarop het personage links lijkt te gaan, je de knuppel in die richting moet duwen, of niet, gevolgd door eventueel een actieknop. Hierdoor krijg je af en toe foutieve invoer.

   

Het framedropping-probleem is verbeterd ten opzichte van het eerste verhaal. Bij Man of Medan kreeg je op cruciale momenten een framedrop waarbij je dan gewoonweg niet kon zien wat je moest invoeren. Dit had dan als gevolg dat de QTE gefaald was, met een eventueel sterfgeval als gevolg. Maar dit probleem is nu van de baan.

Graphics & Sound


Op audiovisueel vlak kunnen we weinig meer verwachten van een horrorgame. De sfeer en setting zijn grauw en mysterieus en komt zo ook de huiskamer binnen.

Conclusie


Little Hope is een heuse horrorervaring en speel je best in een slecht belichte kamer. De game is op zich vrij kort, en veel afwisselende gameplay is er niet, maar dat is ook het doel niet van het spel. Het wil een verhaal brengen, en dat doet het!

Pluspunten


  • Goed plot
  • Framedrops zijn aangepakt tegenover de vorige game


Minpunten


  • QTE's niet altijd even duidelijk
Reviewer: Naam

Score

Verhaal
10/10
Gameplay
6/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
5/10

The Dark Pictures: Little Hope

Release
zo 08 nov, 2020
Genre
Survival / Horror
Platform
ps4
Uitgever
Square Enix
Ontwikkelaar
Supermassive Games

Score

Verhaal
10/10
Gameplay
6/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
5/10