Demon's Souls

Demonís Souls is de game waar het voor Souls-like game bedenker FromSoftware allemaal mee is begonnen. De PlayStation 3-game, eigendom van Sony, wist nog geen rentree te maken, maar weet - dankzij Bluepoint Games - nu eindelijk in een nieuw jasje onze PS5 onveilig te maken.De geteste versie is de PS5-versie.

Verhaal


De Souls-games zijn niet meteen de gemakkelijkste om te begrijpen en kennen dan ook een lore waar menig fan zich in kan verdiepen, maar waar leken weinig tot niks van snappen. Het is voor FromSoftware indertijd allemaal met Demonís Souls begonnen, wat het voor veel Souls-fans aangenaam maakt te zien dat de allereerste game uit de reeks zijn rentree maakt, en dat als launchtitel op de PlayStation 5. Het verhaal, daar kunnen we kort over zijn. Het land van Boletaria is vervloekt en in een geheimzinnige mist omwikkeld nadat demonen zijn heropgeroepen en The Old One voor kommer en kwel zorgt. Helden van heinde en verre zijn ernaar getrokken om het kwade te bestrijden. Allen faalden ze in hun opdracht, waarna jij - als nobele onbekende - ook een poging gaat wagen. Ben jij de uitverkorene die het land zal weten te bevrijden? Bereid je voor om zelf vervloekt te wordenÖGameplay


De gameplay van de PS5-versie van Demonís Souls is onveranderd gebleven. Bij het starten van je avontuur zal je nog altijd - zoals het een echte RPG betaamt - je personage moeten uitbouwen en daarbij een klasse kiezen. Afhankelijk van die keuze zal je, in het verdere verloop van de game, je wapens kunnen upgraden of zelfs nieuwe kopen. In The Nexus, de centrale plaats waar je altijd naartoe terugkeert, kan je ook je gewonnen zielen (na al dat slachten van demonen) inruilen voor items en om je personage te levelen. Zo kan je je magische vaardigheden verder uitbreiden, je gezondheid verbeteren en dergelijke meer.

Demonís Souls is nog steeds een aartsmoeilijke game, al zullen spelers van de PS3-versie daar minder last van hebben. De PS5-versie is namelijk ťťn-op-ťťn nagebouwd waardoor je nog alle locaties van vijanden, zijsteegjes en baasgevechten zal herinneren. Nieuwkomers, die zullen vaker sterven en noodgedwongen moeten aanschouwen hoe ze dezelfde weg zullen moeten terugnemen om de verloren zielen bij het sterven terug te recuperen of voor eeuwig te moeten achterlaten. Daarin blijft de game onverbiddelijk.Graphics & Sound


Bluepoint Games levert een mooie remaster van Demonís Souls af waarin niet alleen de gameplay perfect is nagebouwd, maar de titel ook grafische vooruitgang wist te maken. Omgevingen kennen enorm veel meer details, daar waar de PS3-versie er nog bij momenten grauw en leeg uitzag. Vooral die verbetering in sfeercreatie maakt van de PS5-versie een must-play.

Conclusie


Gemakkelijker is Demonís Souls er niet op geworden en we blijven sterk twijfelen of de game wel is weggelegd voor iedereen die al een PlayStation 5 in huis wist te halen. Toch kunnen we alleen maar lof hebben voor ontwikkelaar Bluepoint Games die het meesterwerkje van FromSoftware in een afgelikt next-gen jasje wist te stoppen.

Pluspunten


  • Prachtige graphics
  • Origineel volledig behouden


Minpunten


  • Bepaalde gamecrashes
  • Duur prijskaartje voor een remaster
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
9/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

Demon's Souls

Release
do 12 nov, 2020
Genre
Hack-n-Slash
Platform
ps5
Uitgever
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar
Bluepoint Games

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
9/10
Geluid
8/10
Duur
8/10