Rollerdrome

Na het geslaagde OlliOlli World was Roll7 klaar voor een nieuwe uitdaging. Het is echter geen skateboardgame geworden deze keer, maar eentje op rolschaatsen!De geteste versie is de PS5-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Rollerdrome positioneert zich volledig anders dan voorgaande games uit het gamma van Roll7, maar weet vanaf de eerste minuut de toon correct te zetten. Als deelnemer aan een groots toernooi, bevind jij je middenin de strijd en krijg je niet alleen rolschaatsen ter beschikking, maar ook wapens. Opzet van Rollerdrome is het betreden van meerdere arena’s, met je ‘rollerblades’ je tussen de vele vijanden voortbewegen en ze een voor een uitschakelen aan de hand van wapens ter beschikking. Een eitje, toch?Het toffe aan Rollerdrome is hoe vlot alles vanaf de eerste minuut werkt. Een kleine tutorial legt je uit hoe je kan rolschaatsen om vervolgens stapsgewijs duidelijk te maken hoe je tricks kan uitvoeren. Dat zal broodnodig zijn, gezien je wapens slechts over een gelimiteerd aantal kogels beschikken en tricks uitvoeren net dé manier is om deze te herladen. Die tricks komen in verschillende vormen, gaande van het grinden op rails tot zelfs het uitvoeren van vergevorderde grabtricks.

Natuurlijk is het schieten op de verschillende vijanden niet het enige wat Rollerdrome te bieden heeft. Zo telt je score per level ook mee en zijn er bepaalde objectieven te behalen om effectief door te kunnen stoten; Tony Hawk’s Pro Skater-gewijs. Het enige jammere is dat de campagnemodus er redelijk snel op zit en online als hoogste de score behalen niet voor iedereen zal weggelegd zijn om de levensduur van Rollerdrome verlengd te zien.Graphics & Sound


Rollerdrome geniet van een fantastische vibe en speciaal kleurenpalet die de game een ware retrofeel geeft. Prachtig!

Conclusie


Alles is top aan Rollerdrome, alleen is de speelduur tekort. Hoewel we verre van kunnen klagen, gezien de game nog geen 30 euro kost. Een aanrader, tout court!

Pluspunten


  • Fantastische vibe
  • Gameplay is top


Minpunten


  • Te kort?
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
8.6/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
7.5/10

Rollerdrome

Release
di 16 aug, 2022
Genre
Sport
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Private Division
Ontwikkelaar
Roll7

Score

Verhaal
8.6/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
7.5/10