The Last of Us Part 1

The Last of Us heeft na een Remaster op PS4 nu ook een heuse PS5 upgrade gekregen. Maak je alvast klaar voor The Last of Us Part 1!

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


We ontmoeten Joel, die samen met zijn broer Tommy en dochter Sarah op de vlucht is voor geïnfecteerden. Er is namelijk een nieuwe - plantaardige - ziekte uitgebroken die de mensheid op zijn knieën brengt. De vlucht loopt slecht af voor Sarah en breekt Joels vaderhart...

We spoelen vele jaren verder en van de vaderlijke figuur is niet veel meer overgeschoten. Joel is een smokkelaar die zeer wantrouwig is tegenover zijn medemens, en terecht! Via via maakt hij de belofte om Ellie, een jong meisje, naar de Fireflies te brengen. Joel vindt er niets beters op dan op zoek te gaan naar zijn broer Tommy, want die was vroeger een Firefly, dus die weet waarschijnlijk wel waar zij zich schuilhouden. In het begin hebben we het raden naar wat dit meisje zo bijzonder maakt, maar dan komen we te weten dat zij resistent is tegen het virus...Naast The Last of Us, bevat deze editie ook Left Behind, een kortverhaal dat de focus legt op Ellie.

Gameplay


Zoals in onze review destijds voor de PS3 versie halen we aan dat de gameplay an sich veel weg heeft van Uncharted. Het verkennen en het schieten kan je haast één op één kopiëren. Het verschil zit hem in de klim- en puzzelelementen die afwezig zijn in The Last of Us.

Wat bevat deze dan wel? Dat zijn RPG-elementen. Je kan de omgevingen afschuimen op zoek naar bruikbare materialen, zoals schroeven, die wapens verbeteren, en supplementen, die de capaciteiten van Joel zelf verbeteren. Daarnaast kan je op zoek naar scherpe materialen, doeken, alcohol en dergelijke meer zodat Joel molotovcocktails, medicijnen of heuse bommen kan vervaardigen.Graphics & Sound


Met de PS5 werd een nieuw tijdperk ingeluid qua graphics. De beelden zijn, zoals je al kan raden, adembenemend! Jammer genoeg werden we af en toe geconfronteerd met een framedrop in 'performance mode', die je kiest om te genieten van 60 fps. Eerlijk: 30 fps kon ons niet bekoren en we kregen een nogal wazig gevoel bij Joels bewegingen, dus ondergingen we liever de framedrops die vooral voorvallen bij een scène-overgang, en jammer genoeg op het einde ook bij tussenfilmpjes. Dit hadden we niet verwacht en moeten we toch minpunten aanrekenen. Qua geluid is deze game, zoals de vorige versies, top.

Conclusie


Deze reviewer was één van de weinige mensen die The Last of Us nog nooit had uitgespeeld (wel begonnen op PS3 maar niet meer dan enkele uurtjes) dus dit was de uitgelezen kans om het einde van de game te zien. Het verhaal is zeer goed, en zelfs relevant in deze tijden, de gameplay is gelikt, maar jammer genoeg waren er framedrops te ervaren. Wie nog nooit TLOU heeft gespeeld kan wel weinig mis doen met deze titel aan te schaffen.

Pluspunten


  • Verhaal
  • Beelden adembenemend


Minpunten


  • Framedrops
  • De dood kan onverwacht komen
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9.5/10
Gameplay
9/10
Grafisch
7/10
Geluid
9/10
Duur
8.5/10

The Last of Us Part 1

Release
vr 02 sep, 2022
Genre
Avontuur
Platform
ps5
Uitgever
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar
Naughty Dog

Score

Verhaal
9.5/10
Gameplay
9/10
Grafisch
7/10
Geluid
9/10
Duur
8.5/10